yeniçağ günceltoplumsal muhalefetLefkoşa'da dayanışma eylemi: "Diren Kobanê, insanlık seninle"
yazarın tüm yazıları:

Lefkoşa’da dayanışma eylemi: “Diren Kobanê, insanlık seninle”

Yeniçağ podcastını dinleyin

kibrista-eylem-diren-koban-insanlik-seninleb1df52556b976b01ff46IŞID’in Kobanê’ye yönelik saldırıları devam ederken, dünyanın çeşitli yerlerinde olduğu gibi Lefkoşa’da da halk, IŞİD’in saldırılarını protesto etti.

Eyleme, Yeni Kıbrıs Partisi, Mezopotamya GKSM, Baraka, KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, Birleşik Kıbrıs Partisi ve Devrimci Komünist Birlik destek verdi

Kobanê’deki direnişe destek vermek ve dünya kamuoyuna seslerini duyurmak isteyen eylemciler, 18.00’da Lefkoşa Teminali’nde toplandı. Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde, ilk olarak Türkiye Elçiliğine doğru harekete geçildi. Elçilik önünde çok sayıda polisin beklediği görüldü. Elçilik kapısına siyah çelenk bırakıldı. Eylemciler daha sonra buradan sloganlar eşliğinde İngiliz Yüksek Komiserliği temsilciliğine yürüdü.

‘AKP IŞİD’TEN DESTEĞİNİ DERHAL ÇEKSİN’

İngiliz Yüksek Komiserliği temsilciliği önünde basın açıklaması yapan eylemciler,  “Emperyalist güçler Rojava halkının görkemli direnişine yenik düşmüştür” dedi.

“Rojava’da hırsını alamayan ganimet avcıları, hıncını Şengal’in kutsal insanlarından almaya çalışmış, binlerce insanı katletmiştir” denilen açıklamada, bu duruma Avrupa’nın sessiz kaldığı ancak, YPG ve HPG’nin halkların yardımına koştuğu kaydedildi. “Türkiye, bu süreçte IŞİD’i desteklemiş, dün ise Kobanê’ye destek veren çok sayıda vatandaşını katlederek 6 ilde sıkıyönetim ilan ederek, bu tavrında ısrarcı olduğunu göstermiştir” diyen Kıbrıslılar, “Emperyalist güçlerin Ortadoğu Projesi kapsamında kullandığı maşalardan biri olan IŞİD ve benzeri çetelerden Türkiye’nin desteğini derhal çekmesi” vurgusu yaptı.

10710596_763978093648626_8211268117145423499_nAçıklamada son olarak, “Bizler Kürtler, sosyalistler, öğrenciler ve Kıbrıslı Türkler olarak, insanlık düşmanı bu yeşil sermayecilere, çetecilere karşı sessiz kalmanın insanlığa ihanet olduğunu bir kez daha haykırıyor ve halkları gericiliğe ve faşizme karşı bir duvar ören Kobanê halkının mücadelesinin yanında olmaya çağırıyoruz” denildi.

Temsilcilik önünde okunan açıklama şöyle:

Yıllardır süren kanlı savaşa bir dur demek için 21 Mart 2012 Newroz’unda Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın başlatmış olduğu Barış Süreci kamuoyuna deklere edilmesiyle dağlarda özgürlük mücadelesini yürüten gerilla’nın barışa bir şans temelinde geri çekilmesi Kürt Halk’ının barışa olan hassasiyetini bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

Büyük Ortadoğu projesi kapsamında 22 ülkede rejim değişikliği temelinde gelişen ve Irakta patlak veren projenin yıkımı Tunus, Mısır, Libya ve daha bir çok Orta Doğu ülkesini kana bulayarak devam etmiştir. Orta doğuyu şekillendirme politikaları sonrasında ABD güdümlü rejim inşaları yine ABD eliyle geliştirmeye çalışılmış nitekim Ortadoğu cehenneminde adeta bir gül gibi filizlenen Rojava halk devrimi bu kirli politikaları boşa çıkarmıştır.

10678840_368270093336114_418372742330777698_nRojava Devrimini hazmedemeyen emperyalist güçler devrimi boşa çıkarma politikalarına yönelmiş fakat Rojava Halkının görkemli direnişine yenik düşmüştür. Rojava’da istediğini alamayan ganimet avcıları hıncını Şengalîn Kutsal halkından almaya kalkışmış binlerce insanı katletmiş yüzlerce çocuğu aç susuz öldürmüş, kadınlara tecavüz etmiş, pazarlarda satmıştır. Bu vahşet karşısında insanlıklarıyla övünen sözümüz ona Medeniyet Avrupası seyirci kalmış Êzîdî Kürt Halkının yardımlarına yine YPG ve HPG yetişmiştir. Emperyalist Dış güçlerin Ortadoğu projesi kapsamında kullandığı maşalardan biri olan IŞİD ve benzeri çetelerden T.C’nin desteğini derhal çekmesi gerektiğini belirtiyoruz aksi halde Barışa İhanet ediyorsunuz!

Kürt halkı, bulunduğu alanlarda yapılan katliamlara sessiz kalmamış ve bu halk kendi çabaları ile yeşil sermayenin demir canavarını ortadan kaldırmaya çalışmıştır. Buna paralel olarak 19 Temmuz 2012 de halk serhildanlarla Rojava’da yeni yaşamı inşa etmeye başlamıştır. Bu inşayı orta doğuda kabullenemeyen dış güçler halkın yaratımlarına göz dikmiş ve halkı katliamlardan geçirmeye çalışmıştır. Bunun açık örnekleri Şengal’dir, Tıl-hemes, Tıl-Êbyad’tır son olarak da Kobanidir. Etnik köken gözetmeksizin toplumsal değerler hiçe sayılarak insanlık onuruna bir kez daha toplumsal kırım yapılmıştır.

Bizler Kürtler, sosyalistler, demokratlar insanlık düşmanı olan bu yeşil sermayecilere çetelere karşı sessiz kalmayacağımızı bir kez daha buradan haykırıyor özgürlük mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin