anti-militaristanti-militarist haberÖDP: 40 YIL YETER, EVİNE DÖN AYŞE!

ÖDP: 40 YIL YETER, EVİNE DÖN AYŞE!

Yeniçağ podcastını dinleyin

ödpÖDP Eş Genel Başkanları Alper Taş ve Bilge Seçkin Çetinkaya imzalı açıklama şöyle:

14 Ağustos’ta düzenleyeceğiniz Anti-Militarist Barış Harekâtı etkinliğinekatılan tüm dostları selamlıyoruz.

40 yıldır işgalin sürdüğü bir coğrafyada yaşayan sizlerin “İşgale Son Bağımsız Kıbrıs” haykırışını bizler de destekliyoruz.

Kıbrıs uzun yıllardır Ankara tarafından bilinçli olarak üretimden kopartılarak bir ‘kumarhaneye` çevrildi. Ankara merkezli dayatılan neo-liberal sömürü politikaları ve Kıbrıs`ın cemaatler eliyle kuşatılması bugün de devam ediyor.
Başka bir gelecek için Kıbrıs’ın gerçek acılarını, hayal kırıklıklarını, umutlarını içeren başka bir tarihi birlikte anlatarak, barışın dilini kurmaya kararlıyız.

 

Tüm silahlı güçler Kıbrıs’ı terk etmeli, ABD ve İngiliz üsleri kapatılmalıdır. Kıbrıs`ı Kıbrıslılar yönetmelidir. Kıbrıs halkının kendi geleceğini tayin mücadelesiyle, emekçilerin güvencesizliğin yaygınlaştırılmasına dönük politikalarına karşı yürüttüğü mücadele ile dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz.

40 yıldır Ayşe’nin bitmek tükenmek bilmeyen tatilinin sona ermesi gerektiğini bir kez daha sizlerle birlikte haykırıyoruz.

ÖDP olarak, bundan sonrada Kıbrıs‘ta iki toplumlu, iki bölgeli federasyona dayalı barışçıl bir çözüm yönünde, birarada yaşama ve barış iradesini savunanların yanında olacağız.

Düşmanlığa karşı barışın, işgale karşı özyönetimin, sömürüye karşı bağımsızlığın ve ırkçılığa karşı halkların kardeşliğinin sloganlarının yükseleceği etkinliğinizi selamlıyoruz.

Çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
215AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin