toplumsal muhalefetsendikal hareketDev-İş: tam bir yüz karası
yazarın tüm yazıları:

Dev-İş: tam bir yüz karası

Yeniçağ podcastını dinleyin

devisDevrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-iş) Başkanı Mehmet Seyis yaptığı açıklama ile asgari ücretin artırılması gerektiğini söyledi. Seyis “Bayram öncesi kamuda uygulanan hayat pahalılığı oranlarından, Milletvekili ve Bakan maaşları 500 TL civarında artmıştır. Onlar 500 Tl artışı alırken Asgari ücretlinin maaşlarına artış yapılmaması büyük ayıptır” dedi. Açıklamanın tamamı şöyle:

Asgari Ücret Tesbit Komisyonun yeni Asgari Ücreti belirlemeden toplantılara son vermesi kabul edilemez. Bu durum tam bir yüz karasıdır.

Bayram öncesi kamuda uygulanan hayat pahalılığı oranlarından, Milletvekili ve Bakan maaşları 500 TL civarında artmıştır. Onlar 500 Tl artışı alırken Asgari ücretlinin maaşlarına artış yapılmaması büyük ayıptır.

Herkes bu bayramda aldığı artış kadar bayram yaparken asgari ücretlilere bayram da zehir edilmiştir. Toplumun en mağdur olan kesimi olan asgari ücretlilere karşı yapılan bu ayıp derhal ortadan kaldırılmalıdır.

Bu çerçevede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını, Asgari Ücret Tesbit komisyonunu yeniden toplantıya çağırmaya davet ederken, komisyon üyelerini ellerini vicdanlarına koyup daha insani tekliflerle asgari ücreti artırmaya davet ederiz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin