Sanatta vizyonun belirlenmesi ve yol haritası önemli

Yeniçağ podcastını dinleyin

OLYMPUS DIGITAL CAMERAYKP Lefkoşa Belediyesi Meclis Üyesi Murat Kanatlı ve Lefkoşa Belediye Meclisi İzleme Komisyonu EMAA’yı ziyaret etti. Katılımcı demokraside sivil toplum örgütlerinin varlığının önemine vurgu yapan Kanatlı, Lefkoşa’nın kimliğini kazanmakta ve şehrin insanı ile bütünleşmekte en önemli adımlardan birinin de sanattan geçtiğini belirtirken, bu konuda ülkenin en prestijli Güncel Sanat Örgütleri’nden EMAA’nın fikirlerinin, projelerinin ve desteğinin önemli olduğunu belirtti.

EMAA Başkanı Zehra Şonya, EMAA’nın her daim katkı koymaya hazır olduğunu belirtirken, daha önceden de Belediye ile projeler ürettiklerini lakin belediyedeki maddi ve manevi kaos dolayısı ile yarım kaldığını belirtti. Yeniden başlanması gerektiğini, mesela ilk etapta çocuklara yönelik sanat kursları ile katkı koyabileceklerini de sözlerine ekledi. EMMA Yönetim Kurulu Faal Üyesi Özgül Ezgin, öncelikli olarak sanatın bir vizyona sahip olması gerektiğini ve bu vizyon belirlendikten sonra yol haritasının çizilmesi gerektiğini söylerken, bu vizyon belirlenirken şehrin demografik yapısının incelenmesi gerektiğini, bireylerin sanata bakışının sadece belli sanat dalları ile sınırlı tutulmaması gerektiğini ilave etti.

EMAA yk faal üyesi Uğur Bahçeci, şehrin yürümeyen bir şehir olduğunu bireye, topluma dokunabilen sanat ürünleri ve aktiviteleri ile insan ve kent ilişkisinin kurulabileceğini belirtti. Toplum olarak sanatta belli evrimleler yaşamadık, belli eşiklerden geçilmediğini ama dünyanın da algısından şu an Kıbrıs toplumunun yakalanabileceğini sözlerine ekledi.

Komisyon’daki Üyeler ise, sanat bağlamında şehrin sadece surlariçinden veya galerilerden ibaret olmadığını Lefkoşa’nın mahalle mahalle, bölge bölge kültür ve dokusuna uygun projeler ile evrilebileceğine inandıklarını belediyenin önceliklerinin şu zamanda maddi kaygılar olduğunu bildiklerini lakin sivil toplum örgütlerinin desteği ile ilk adımları atılabileceğini ve katılımcılıkla çoğalınabileceğini vurguladı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin