yeniçağ günceltoplumsal muhalefetAKEL: Kıbrıslı Türkler seçmen listeleriyle ilgili tepkilerinde haklıdır
yazarın tüm yazıları:

AKEL: Kıbrıslı Türkler seçmen listeleriyle ilgili tepkilerinde haklıdır

Yeniçağ podcastını dinleyin

akelAKEL’in açıklaması şöyle:

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin büyük sayıda Kıbrıslı Türk yurttaşının önümüzdeki Avrupa Parlamentosu seçimlerinin seçmen listelerine dâhil edilmemesine ilişkin tepkileri AKEL haklı görmektedir.

Temsilciler Meclisi’nde çoğunluk tarafından onaylanan yasal çerçeve ve özellikle izlenen prosedürler ve takvimler, pratikte Kıbrıslı Türklerin önemli bir kesiminin seçmen listelerinin dışında bırakılmasına yol açmıştır. Sonuç olarak, seçmen listelerinde yer almayanların bunu kontrol etme imkânı dahi yoktu ve verilen 2-3 günlük süre de anlamsızdı.

İlgili yasanın oylanması sırasında, işte tam da bu nedenden dolayı AKEL, ortaya çıkacak sorunlara dair eleştirel gözlemlerini zamanında dile getirdi ve sonuçta çekimser oy vermek zorunda kaldı. Diğer yandan, biz aleyhte oy kullanmadık, çünkü böylesi bir durumda ilgili yasa muhtemelen reddedilecek ve dolayısıyla bu da seçimlere katılma hakkı olan Kıbrıslı Türklerin tamamen dışlanmasına yol açacaktı.

Bu meseleye ilişkin olarak mutlak sorumluluk hükümet yetkililerindedir. Her halükarda, her şeyi yerle bir edici bir biçimde eleştirilerde bulunanlar tutumlarını yeniden gözden geçirmelidirler.

Diğer yandan, bu olay, seçimlere katılmak isteyen ve seçmen listelerinde olan Kıbrıslı Türk yurttaşlarımızın moralini bozmamalı, cesaretini kırmamalıdır. Tüm bunlara rağmen, onlar kendi mesajlarını vererek, önümüzdeki Pazar günü seçimlere katılmalıdırlar.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin