seçimlerBaşka bir Lefkoşa mümkün 2014İlk Mahalle Forumu, Kumsal Parkı’nda gerçekleşti

İlk Mahalle Forumu, Kumsal Parkı’nda gerçekleşti

Yeniçağ podcastını dinleyin

mahalle forumu mahalle forumu mahalle forumuYeni Kıbrıs Partisi’nin çağrısıyla düzenlenen mahalle forumlarının ilki Kumsal/Köşklüçiftlik bölgesinin sakinlerinin katılımıyla dün (10 Mayıs, Cumartesi) gerçekleşti. Bölge sakini ve esnafının, yaşadıkları ve çalıştıkları bölge ile ilgili en yetkili kişiler oldukları görüşünden yola çıkılarak düzenlenen forumda, bölgeyle ilgili bir dizi sorun ve çözüm önerisi konuşuldu.

 

“Plansız ‘gelişme’ sorun yaratıyor”

Dile getirilen başlıca sorunların arasında, Dereboyu bölgesinin plansız ve programsız bir şekilde gelişiyor olduğu vardı. Herhangi bir plana göre verilmeyen işyeri izinlerinin ve işletmelerin ara sokaklara kadar yayılmasının sonucu olarak bölge sakinleri bir dizi huzursuzluk yaşamakta olduğu kaydedildi. Gerek evlerinin önünde devamlı park sorunu yaşanmasından gerekse ses kirliliğinden şikayet eden bölgeliler, bu değişim süreçleriyle ilgili hiçbir şekilde fikirlerinin alınmadığını da belirtti. Ayrıca birçok mekanın düzenli olarak teftiş edilmemesiyle ilgili halk sağlığı noktasında kaygılı olunduğu söylendi.

 

“Park yeri büyük dert”

Plansız gelişmenin doğal bir getirisi olarak mütemadiyen açılan mekânlara rağmen araç park sorunun çözülmesi için hiç bir önlem alınmadığı da forumda konuşuldu. İzinsiz bir şekilde inşaatı başlayan ancak daha sonra nasıl olduysa izin aldığı anlaşılamayan büyük alışveriş mekânı inşaatının tamamlanmasına yakın bugünlerde, hala daha mekâna yönelik bir park yeri çözümü bulunmadığı, bunun park yeri sorununu kat ve kat artıracağı yönünde endişeler de dile getirildi.

 

“Kumsal Parkı atıl bırakıldı”

Kumsal Parkı’yla da ilgili bir dizi soruna değinen bölgeliler, uzunca bir süre karanlık bırakılan parkın seçim öncesi ışıklandırılmasına, yetkililerin bu basit işi halletmek için neden bu kadar zamana ihtiyaç duyduklarına anlam veremediklerini belirttiler. Parkın girişindeki tabelanın da dışlayıcı olduğunu, “köpek giremez” “bisiklet giremez” denilmesi yerine köpek sahiplerinin parkı temiz tutabileceğiyle ilgili hatırlatmalar olabileceğini, bisikletler içinse ayrı parkurların düzenlenebileceği konuşuldu. Bunlara ek olarak parkın giriş ve çıkışlarının engelli kişilerin parka erişimini zorlaştırıcı bir şekilde olduğunun üzerinde durulurken, oturacak bankların yeterli sayıda olmaması sonucunda parkın çekim noktası olmaktan uzaklaştırıldığı kaydedildi.

Kumsal Parkı’nda gerçekleşecek olan ikinci mahalle forumu 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 18:00’de olacaktır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin