.Yeniçağyeniçağ güncelNikitas (Güneşköy) halkı eylem hazırlığında
yazarın tüm yazıları:

Nikitas (Güneşköy) halkı eylem hazırlığında

Yeniçağ podcastını dinleyin

güneşköyNikitas (Güneşköy) halkı yıllardır maruz kaldıkları kötü koku ve sağlık tehtidine karşı eylem hazırlığı yapıyor.

Köy sakinleri yıllardır köy içinde kalan son ağılın çıkarılması için değişik makamlara başvuruda bulundu fakat konuyla ilgili girişimler hiçbir sonuç getirmedi.

Kaymakamlık, belediye, çevre dairesi hatta içişleri bakanlığına defalarca şikayette bulunmalarına rağmen ağılın sahibi olan Taraltan LTD’in hayvanları taşımamaktaki ısrarlarını anlamamakla beraber, pis koku ve mikroplar yüzünden hastalıklara maruz kalmaktan usandıklarını söyleyerek “Sesimizi duyurmak için eylem yapmaya karar verdik” dediler.

Didem Gürdür yaptığı açıklamada “Taraltan LTD’in, Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı’nın, Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’ndan yararlandığını biliyoruz. Zaten şirketin sahibi de aynı bakanlıkta görev yapmıştı. Yani bir bakanlığın hibe programından bir personelin yararlanıyor olmasına mı, alınan yardımla taşınma işleminin gerçekleştirilmemesine mi kızmalı bilemiyoruz.” derken, Celal Çukurovalı “Köy halkı bu pis kokulardan rahatsız olmakta, tenefüs edilen bu havadan hasta olmakta ve sinirleri bozulmaktadır. 650 kişinin yaşadığı bir köyde bazılarının bu pis kokuları yaymaya hakkı yoktur. Devlet buna bir çare bulamayacaksa köyün en azından adına layık bir isim versinler, Kokarköy desinler.” dedi. Köy sakinlerinden Tansel Yazgın ise “Yıllardır köyümüzde problemdir pis koku ve ağılın köyün içinde olması. Aslında köyün içinde değil evimizin içinde. İlgili daireler ve birimlerle yaptığımız görüşmelerde görüyorum ki başarı elde edemedik. Ağıl taşınmadı demek ki önlem alınmak istenmiyor. Bu pis kokunun insanları sadece bir anlık, psikolojik olarak etkilediği düşünülüyosa büyük bir yanılgıya düşülür bence. Kötü kokuların içinde barındırdığı gazlar insanları beyin hücrelerini olumsuz etkiliyor. Küçük bir köyümüz var. Çok güzel ve temiz olabilir. Bunun için kendim tüm gerekli zamanı ve uğraşı verebilirim. Sanırım eylem artık kaçınılmaz.” açıklamasında bulundu.

Yetkililerin ilgisizliğinden, kanunlara uyulmaması ve gerekli cezai işlemlerin yerine getirilmemesi yüzünden zor durumda olduklarının altını çizen Nikitas (Güneşköy) halkı, soruna çözüm bulunması için herkesi göreve çağırırken, artık sabırlarının kalmadığını ve seslerini düzenleyecekleri eylemle duyuracaklarını dile getirdi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin