toplumsal muhalefettoplumsal hareketlerFaşist saldırılara tepki
yazarın tüm yazıları:

Faşist saldırılara tepki

Yeniçağ podcastını dinleyin

1396879017Mezopotamya Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi açıklaması şöyle:

Türkiye Cumhuriyetinde yaşanan barış ve müzakere süreçleri birçok provokasyon ve sürece zarar verme çabalarına maruz kalmıştır. Bugün de KKTC de yuvalanmış olan Fettullah Gülen cemaati faşist ve ırkçı kesimlerle birlikte Kıbrıs’ın Kuzeyindeki Kürt yurttaşlara ve kurumlarına saldırılar gerçekleştirmektedir. Son 2 aydır özellikle Yakındoğu Üniversitesi kampusu içerisinde ülkücü grupların cemaat toplantılarından sonra Kürt öğrencilere yönelik sözlü ve fiziki saldırıları bugün had safhaya ulaşmıştır.2 gündür sürmekte olan bu saldırıların en büyüğü bugün öğlen saatlerinde cemaat destekli ülkü ocaklarına mensup yaklaşık 100 kişinin Yakındoğu Üniversitesi kampüsünü basıp önlerine çıkan her Kürt öğrenciyi ciddi bir şekilde darp edip okula zarar vermesi neticesinde birçok Kürt öğrenci yaralanmış ve geniş çapta maddi hasar meydana gelmiştir. Diğer bir dikkat çekici husus ise Kürt ve duyarlı öğrencilere saldıran ülkü ocakları mensubu kişilerin tamamen barışçıl amaçlar üzerine kurulu Kürt ve diğer halkların kültür-sanat üretimine katkı sunmayı amaçlamış bir kültür evi olan derneğimiz Mezopotamya Gençlik Kültür ve Sanat Merkezine saldırı düzenleme hazırlığında olduklarını ve bunu öğrencilere saldırırken açık bir şekilde dile getirmeleri bilinmesi gereken bir durumdur. Saldırıya uğrayan öğrencilerin daha önce polise defalarca bu konuda uyarı yapmaları cemaatin ülkü ocaklarıyla birlikte ülkedeki huzur ve kardeşlik iklimine zarar verme çabasında olduğu konusunu belirtmelerine rağmen polis gerekli önlemleri almayarak Kürt öğrencilerin saldırıya uğramasına adeta zemin hazırlamıştır.

Türkiye de devam eden çözüm sürecine yönelik bu saldırılar bugün cemaat tarafından Ülkü Ocakları adlı ırkçı kuruluş eliyle yapılmaktadır. Kıbrıs’ta barış ve huzur içerisinde kültür ve sanat üretme gayretinde olan kurumumuzun da bu saldırın hedefinde olduğunu açık bir şekilde dile getiriyoruz.

Yaşanan tüm bu olayda halkımız ve yoldaşlarımız bilmelidir ki barış ve çözümden yana olan tavrımızı daima sürdürüp Kıbrıs halklarıyla birlikte kültür ve sanat çalışmalarımıza yılmadan devam edeceğiz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin