toplumsal muhalefettoplumsal hareketlerBMMYK mülteci statüsü verilenlere kovuşturma açılmasından endişeli
yazarın tüm yazıları:

BMMYK mülteci statüsü verilenlere kovuşturma açılmasından endişeli

Yeniçağ podcastını dinleyin

multeci_dayak (1) multeci_dayak (2)Mülteci Hakları Derneği tarafında çevirisi yapılarak basına dağıtılan BM Mülteciler Yüksek Komserliği (BMMYK) basın açıklaması:

BMMYK, Fil Dişi Sahili vatandaşı olan ve Kıbrıs Hükümeti tarafından 2009 yılında mülteci statüsü verilen Sylvain Faloubiyissane’ye cezai kovuşturma açılması hakkında son derece endişelidir.

Faloubiyissane 27 Kasım 2013 tarihinde bazı polis memurları tarafından maruz bırakıldığı şiddet ve taciz sonucunda 15 gün boyunca hastanede tedavi görmek zorunda kalmıştı. Bu olayın ardından Adalet Bakanı, Polisle ilgili İddia ve Şikayetleri Soruşturma Bağımsız Kurumu’nun ivedilikle bir soruşturma başlatmasını ve bir ay içinde konuyla ilgili rapor hazırlamasını istemişti. Faloubiyissane, bu soruşturmanın sonuçlarıyla ilgili bilgilendirilmemiştir. Bunun yerine, bir polis memuruna saldıran ve fiziksel zarar veren bir saldırgan olarak suçlanmaktadır. Olayların beklenmedik yönde gelişimi oldukça rahatsız edicidir; ilgili tüm tarafların mağdurun suçlanması yerine Faloubiyissane’nin polis memuruna karşı yaptığı şikayetlerin soruşturmasının daha fazla geciktirilmeden tamamlandığına emin olması çağrısını yaparız.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin