toplumsal muhalefetsendikal hareketÖnemli bir sendikal dayanışma örneği!
yazarın tüm yazıları:

Önemli bir sendikal dayanışma örneği!

Yeniçağ podcastını dinleyin

Dün sabah (24 Şubat, Pazartesi), Kıbrıs Cumhuriyeti Temsilciler Meclis binası dışında, Kıbrıs Elektrik Kurumu (AİK) çalışanları tarafından, özelleştirmelere karşı düzenlenen gösteride bazı olaylar yaşandı. Milletvekillerinin devlet kuruluşlarının özelleştirilmesine ilişkin bir tasarıyı görüştüğü sırasında, protesto gösterisi gerçekleşti.

Kıbrıs Haber Ajansı haberine göre gösteri, yaklaşık saat 12.30’ta sona erdi.

Elektrik Kurumu çalışanları, üretim personeli de dâhil olmak üzere, Salı günü, tekrar greve gidecekler.

Kurumunun tüm ofisleri ve müşteri servis noktaları, kapalı kalacak.

Güvenlik nedenleriyle gerekli personel, halk arasında sıkıntıyı önlemek amacıyla görevleri başında olacak.

 

1800330_657761397621884_149926062_nTÜRK-SEN ve EL-SEN eylemdeydi

Türk-Sen Başkan vekili Tülüy Kalyoncu, dayanışma amacı ile Türk-sen ve El-Sen üyesi 13 sendikacının dün meclis önünde yer aldığını sosyal medyada paylaştı. Kalyoncu’nun sosyal medyadaki paylaşımı:

Güney Kıbrıs Elektrik İdaresi’nde çalışan EPOPAI, SIDIKEK, SEPAIKM ve SIVAIK sendikalarına üye yaklaşık 2 bin 200 çalışan bu gün güney Kıbrıs Meclisi’nin gündeminde olan özelleştirme yasasına karşı olduklarını hükümetlerine duyurmak için grevdeydi. Türk-Sen ve El-Sen’i temsilen 13 kişilik bir heyetle meslektaşlarımıza dayanışma mesajımızı iletmek üzere biz de oradaydık. Merak edenler için söyleyelim; bazı basın yayın organlarımızda yer aldığı gibi biber gazı yoktu! Grevdeki işçilerin sayısından çok polis ve çevik birlik de yoktu! Evet, orada da meclis binası önünde polis barikat kurmuştu ancak işçiler, barikatı kolaylıkla aşıp, seslerini içeridekilere duyurabilmek için meclis avlusuna kadar girdiler. İsteseler, önlerindeki 20-25 kadar polis gücü onları engellemek için yetersiz kalırdı! Bu gün meclise gidip mesajlarını veren elektrik işçileri yarın, mesai saatleri içerisinde şalteri indiriyorlar. Hükümetin verilen mesajı almasını umuyorlar.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
215AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin