toplumsal muhalefetsendikal hareketGüven Artırıcı Önlemlerden biri de elektrik sistemlerinin enterkonnekte olmalıdır
yazarın tüm yazıları:

Güven Artırıcı Önlemlerden biri de elektrik sistemlerinin enterkonnekte olmalıdır

Yeniçağ podcastını dinleyin

elsenEl-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs sorununa karşılıklı kabul edilebilir, adil ve yaşayabilir federal bir çözüm bulunmasını desteklediklerini ifade etti. Cesurer, “Sistemlerin enterkonnekte olması ile taraflar elektrik açıklarını kolaylıkla karşılıklı olarak giderebileceklerdir” dedi. Açıklama şöyle:

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sedikası (EL-SEN) almış olduğu pek çok Genel Kurul Kararı ile Kıbrıs sorununa karşılıklı kabul edilebilir, adil ve yaşayabilir federal bir çözüm bulunmasını desteklemiştir. Yeniden başlayan toplumlararası görüşmelerde bu sonuca ulaşılmasını ümit etmek istemektedir.

Toplumlararası görüşmelerde ele alınacağı belirtilen “Güven Yaratıcı ve Artırıcı önlemler” arasında nelerin olabileceği konusunda çeşitli görüşler kamuoyumuzda paylaşılmaktadır. Güven artırıcı önelemler konusunda da ilerleme olmasından memnun oluruz. Bu bağlamda değerlendirmeler yapan EL-SEN tarafların hiçbir siyasi, ekonomik veya bir başka sorunla karşılaşmayacakları bir öneri geliştirmiştir. EL-SEN her iki tarafın elektrik sistemlerin enterkonekte edilmesini ısrarla önermektedir. Sistemlerin enterkonnekte olması ile taraflar elektrik açıklarını kolaylıkla karşılıklı olarak giderebileceklerdir. Geçmiş yıllarda KIB-TEK güneye elektrik satmıştı. Dolayısı ile sistemin kurulması ve yaşama geçirilmesi konusunda da karşılıklı deneyimler vardır. Böyle bir uygulama  taraflar herhangi bir yatırım yapmadan elektrik açıklarını karşılıklı olarak giderebileceklerdir. Örneğin Kıbrıs Türk tarafı “GARANTİLİ ALIM SÖZLEŞMELERİ” ile herhangi bir taahüt altına girmeden, açık olması halinde bu açıklarını hem daha ucuz hem de daha sürdürülebilir birşekilde karşılayacaktır.

EL-SEN tarafları bu insani ve karşılıklı yararlılık getirecek sistemi bir an önce kurmak ve her iki tarafın da elektrik ihtiyaçları olması halinde diğer taraftan karşılanması yoluyla kendilerini daha güvende hissetmeleri için gerekli adımları atmaya davet etmektedir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin