toplumsal muhalefettoplumsal hareketlerTrafikte Kazasız Yaşam Derneğinden eylem çağrısı
yazarın tüm yazıları:

Trafikte Kazasız Yaşam Derneğinden eylem çağrısı

Yeniçağ podcastını dinleyin

tkydTrafikte Kazasız Yaşam Derneği açıklaması:

Tüm siyasilerini acilen göreve çağırmak ve trafikte bilinen çözümlerin devreye konmasını sağlamak amacı ile 29 Ocak Çarşamba saat 11:00’de Kuğulu Park’ta toplanıp Meclis ve Dereboyu’na yürüyoruz!

Trafikte ölüm ve ebedi sakatlık kader değildir.

Trafik sorunlarının çözümleri dünyaca bilinmektedir ve bu çözümlerin ülkemizde de uygulanmaları mümkündür. Örneğin, Trafikte Kazasız Yaşam Derneği kuruluşundan bugüne geçen üç yıldır somut ve bilimsel proje önerilerini sözlü ve yazılı olarak yetkililerimize sunmaktadır. Ancak yetkililerimiz hala sonuç getirecek hiçbir adım atmamıştır.

Yetkililerimiz yıllardır bilimi göz ardı ederek çözüm getirdiklerini iddia etmelerine rağmen bugün yüzleşmek zorunda olduğumuz vahim ötesi trafik tablomuz bize bilinçten uzak davranıldığını, bilgisizliğin arkasına saklanıldığını, bilinçli insanlarımızın engellendiğini ve böylelikle de ciddi hiçbir ilerleme kaydedilmediğini göstermektedir. Özetle, trafik güvenliğini sağlayacak ve insanımızı koruyacak bir sistem bugüne dek oluşturulmamıştır.

Sadece son beş yılda her yıl ortalama 40 insanımızın hayatını kaybetmesi  ve 1975’ten bu yana trafiğe verdiğimiz kurbanların toplamının 1780’i geçmiş olması halkımızın ve yöneticilerimizin birlikte harekete geçmelerinin gerektiğini

bize haykırmaktadır. Artık hep birlikte “YETER!” demeliyiz. Dolayısı ile, halkımızın tüm kesimlerini ve halkımıza hizmet etmekle yükümlü tüm siyasilerimizi göreve çağırıyoruz.

Trafik hepimizin en çok paylaştığı alandır. Bundan dolayı, trafik sorunlarımızı sahiplenmesi gerekenler yine bizleriz; hepimiziz!

Trafikte çözümler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de eğitim, denetim ve mühendislik temellerine bağlı ve bilimin ışığında uygulanmalıdır.

Sorunları biz sahipleneceğiz, çözümleri ise yine bizim ülkemizin bilgi ve bilinç sahibi insanları tasarlayacak, bizler de hep birlikte o çözümleri hayata geçireceğiz ve yaşatacağız.

Artık, başka canlar yanmadan, toplanalım, güçlü bir birliktelik yaratalım, siyasilerimizi bilinen çözümlerin uygulanmasını sağlamaları için zorlayalım ki cenazelerde toplanmak ve ebedi matemlere bürünmek zorunda kalmayalım.

Bu eylem sadece bir başlangıçtır. Ancak birlik olur birlik kalırsak amacımıza

ulaşabiliriz.

Kendimiz, çocuklarımız, sevdiklerimiz, toplumumuz ve geleceğimiz için herkesi bekleriz!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin