toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: Eğitim sistemimizin hiçbir kademesinde din okullarının varlığını kabul etmiyoruz
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: Eğitim sistemimizin hiçbir kademesinde din okullarının varlığını kabul etmiyoruz

Yeniçağ podcastını dinleyin

ktosKTÖS Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş imzalı açıklama şöyle:

AKP ve yerli işbirlikçilerinin adamızın kuzeyinde uyguladığı yayılma politikası, Kıbrıslı Türklerin varlığını tehdit etmeye devam ediyor.

AKP adamızı stratejik bir üs olarak görmekte ve kendi menfaatlerine hizmet eden politikacılar ve kurumlar vasıtasıyla, Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesini gasp etmektedir.

Kıbrıslı Türklerin kimliğini, kültürünü, din algısını ve yaşam standartlarını değiştirmeye çalışan AKP ve yerli işbirlikçileri, adamızın kuzeyini din tüccarlarının kolayca gezebildiği, örgütlenebildiği ve iş yapabildiği bir yatırım alanına dönüştürmüştür. Kıbrıslı Türklerin doğal zenginlikleri, sahilleri, öz kuruluşları bir bir TC’li yeşil sermayeye peşkeş çekilmektedir.

Kıbrıslı Türkleri kültürel, kimliksel ve ekonomik olarak baskı altına almaya çalışan bu anlayış, din algısının dönüştürülmesi konusunda da geri durmamaktadır. AKP adanın kuzeyinde yaşayan vatandaşların dinsel dönüşümünü için var gücüyle çalışmaktadır. Yakın zamanda şahit olduğumuz Kur’an kursları, cemaat evleri, ilahiyat fakültesi ve kolejinin inşaası, üniversitelerin kimliklerinin önüne geçen camii inşaatları, cemaat yurtları ve din tüccarlarının hizmetindeki dernekler ve vakıflar bu projenin bir parçasıdır. Bir yerel gazetemize yansıyan Mağusa bölgesinde yapımına başlanacağı söylenen “İlköğretim Projesi” de Ada Bilim Eğitim Vakfı adı altındaki paravan bir kurumca yapılacak ve bu projenin ürünü ve parçası olan bir projedir.

Din tüccarlarının menfaatlarına hizmet edecek ilkokul için gerekli olan yol asfaltlama  masraflarını TC Elçiliği’nin karşılayacak olması tesadüfi değildir.  TC Elçiliği’nin kendi projelerini gerçekleştirmek için her zaman hizmetinde yerli işbirlikçiler bulabilmesi ise düşündürücüdür. Vakfın mütevelli heyetine baktığımızda, sermaye ile din tüccarlarının ne kadar iç içe geçmiş olduğunu görmekteyiz. Eğitim Bakanlığı’nın okul inşası ile ilgili bilgisi olmadığını ifade etmesi ise bir başka ironidir. “Haberimiz yok” ifadesinin karşılığı, TC Elçiliği’nin adanın kuzeyinde hiçbir makamdan izin almadan canının istediğini yapabileceği anlamı taşımaktadır. Bu da bu ülkeyi seçilmişlerin değil, Ankara tarafından atanmışların yönettiğinin kanıtıdır.

Ada Bilim Eğitim Vakfı’nın “İlköğretim Projesi” adı altındaki ilahiyat ilkokulu, AKP’nin din üzerinden yayılma projesinin bir ürünüdür. Kıbrıslı Türklerin hiçbir ihtiyacına cevap vermeyecek olan bu proje, sadece din tüccarlarının menfaatlerine hizmet edecektir.

Kıbrıslı Türklerin kimliğini, kültürünü, varlığını tehdit eden AKP Hükümeti, yaptığı uygulamalarla adamızın kuzeyinde kansız bir soykırım yürütmeye çalışmaktadır. İlahiyat ilkokulu  projesi, yürürlükte olan kansız soykırım anlayışının bir parçasıdır.

KTÖS olarak biz Cenevre Konvansiyonu’na aykırı bir şekilde adamızın kuzeyine nüfus taşıyan,  Kıbrıslı Türklerin demografik yapısı ve siyasi iradesini değiştirip savaş suçu işleyen, Kıbrıslı Türklerin ekonomik yapısını yok eden bu anlayışın karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz.

Eğitim sistemimizin hiçbir kademesinde din okullarının varlığını kabul etmiyoruz. Bu konuda her türlü demokratik eylem hakkımızı kullanacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin