toplumsal muhalefetsendikal hareketKTOEÖS: Esas sorun hükümet sorunu değildir
yazarın tüm yazıları:

KTOEÖS: Esas sorun hükümet sorunu değildir

Yeniçağ podcastını dinleyin

KTOEOSKTOEÖS Mali Sekreter Vedat Tek imzalı açıklama şöyle

Hükümet edenler sahte gündemler oluşturarak halkı oyalamakta esas sorunları gözden kaçırmaktadırlar. UBP’nin icraatlarını eleştirerek seçimlerde iktidar olanlar ondan farklı davranmamaktadır. Adalet, eşitlik, hukuk gibi kavramları unutulmuş görünmektedir. Yapısal sorunlara hiç değinilmemektedir. Yeni hükümet gençlerin tümüne “tam istihdam etme politikası” uygulayacağına, geçmiş UBP döneminde yapılan adaletsizliklerden hesap soracağına, alicengiz oyunları ile nasıl fayda sağlarım hesaplarına düşmüştür. Adaletten, fırsat eşitliğinden kaçarak, hesap sormayarak, işsiz gençleri nasıl kendime çekerim gaylesiyle pazarlıklar yapılmaktadır. Gençler harcanırken gençlere acıyorlarmış gibi de timsah gözyaşı dökülmektedir. Geçmiş adaletsizliği, yasasızlığı kendi lehine kullanmaya çalışan bu hükümet işsizliği nasıl çözeceğinden bahsetmezken; parti rozeti dağıtarak beraberinde iş teklifi yapmaktadır. Ahlaksız teklif biçimine dönüşen bu uslup hükümet sorununa dönüşmüştür. Böyle davranan pazarlıklarla kalıcı olmaya çalışan bu hükümete ve ortaklarına halkın ihtiyacı yoktur.

 

Bizim için hükümet sorunu yoktur.

Son dört yıldır HP çalışanların maaşlarına yansıtılmamıştır. Son dört yıldır toplam enflasyon (resmi) % 40.87’dir. Aralık 2013 tarihine kadar TL % 40 gerilemiştir. 2011 de HP dondurulmuş, dolayısı ile maaşlar dondurulmuştur. Bu süreçte DPÖ verileri de kullanılarak çalışanlara dört yılda sadece % 15.87 HP ödenmiş yani (40.87 – 15.87 = 25) HP den sadece Aralık zamları ile % 25 görünen bariz kayıplar yaşanmış, maaşlar eritilmiştir.

Bu süreçte düzenlenmeyen vergi muafiyetleri, zamlanan harçlar ve dövizde oluşan yükselmelerle insanların cebinden % 40 civarında para uçup gitmiştir.

Uygulanan paketlerle gelinen nokta ortadadır. Kıbrıs’ın kuzeyinde yeni süründürme yasası ile istihdam edilen bir öğretmen barem 9 / 1 göre 1900 TL alırken, aynı baremde  (9 / 1) Türkiye’de işe başlayan bir öğretmen 2345 TL alacaktır.

CTP-BG / DP-UG hükümeti eğer varsa yapısal sorunlara hangi çareleri ürettiğini ortaya koymalıdır. İşsiz gençliğe adaletli nasıl istihdam yapacağını, fakirleşen, çaresiz duruma düşen halka sosyal devlet gereği nasıl destek olacağını üretmelidir. Bütün ödemeleri EURO’ya endeksleyen devlet çalışanların maaşını da EURO’ya geçirdiğini açıklamalıdır. Hükümet edenler halkın sırtından sahte krizlere oynamaktan vazgeçmelidir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin