toplumsal muhalefetsendikal hareketKIB-TEK’e dinamit: 99 aboneye 120 ay vade
yazarın tüm yazıları:

KIB-TEK’e dinamit: 99 aboneye 120 ay vade

Yeniçağ podcastını dinleyin

kibtek_yeniKıbrıs Ada Haber – Şermin Sarro

KIB-TEK’in borçlu devlet birimleri, belediyeler ile tüm tüketicilerin borçlarını ödemeleri, yüklü borç miktarlarına sahip olanların ise yapılandırmaya gitmeleri çağrısı üzerine, bir çok yüklü miktarlarda borç yapılandırılarak taksitlendirildi.

Kamu kurum ve kuruluşların, belediyelerin, gerçek ve tüzel kişilerin borçları Bakanlar Kurulu kararının ardından yapılandırılırken, 99 abonenin yüksek miktarlardaki borcunun 120 ay vade ile yapılandırıldığı öğrenildi. 6 ile 36 ay vade ile yapılandırmadan yararlanan borçlu tüketici sayısı ise 934. Taksitlendirilen bakiye toplamı 22 milyon civarında.

KIB-TEK’in bankalara olan borçlarında 24 ile 60 ay arasında değişen vadelerde taksitlendirmeler yapılmasına karşın, 27 Ocak itibarıyla 99 aboneye 120 ay vade ile taksitlendirme şeklinde borç yapılandırması uygulanması, kurum için tehlike şeklinde nitelendirildi.

Tuluy Kalyoncu, 120 ay vade uygulanmasını ve faizlerin anaparaya eklenmemesini eleştirerek, “KIB-TEK’in temellerine dinamit konuyor” dedi.

Kalyoncu konuyla ilgili şu sözleri kaydetti:

“KIB-TEK’in bankalara olan borçlarının vadeleri 24 ile 60 ay arasında değişiyor. Bankalara olan borçlar için faizler yıl sonunda anaparaya eklendiğinden KIB-TEK, faize faiz ödüyor. Diğer yandan KIB-TEK’in kamusal alandaki alacakları 120 ay vade ile taksitlendiriliyor. Bu da yetmezmiş gibi KIB-TEK’in faiz uygulamasında; oluşan faizler anaparaya eklenmiyor. Bu uygulama alacakların yapılandırılması falan değil. Bakanlar Kurulu kararlarıyla KIB-TEK’in temellerine dinamit konuyor olan bu.”

kıb-tek-yapılandırılan-borçlular-e1391078963725

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
215AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin