toplumsal muhalefetsendikal hareketDAÜ BİR-SEN yetkili sendika referandumu için katılım çağrısı yaptı
yazarın tüm yazıları:

DAÜ BİR-SEN yetkili sendika referandumu için katılım çağrısı yaptı

Yeniçağ podcastını dinleyin

DAÜ BİR-SEN Eş Başkanları Buğu Sümen Cohar ve Kazım Hakverdi imzalı açıklama

 

daubirsenSÖZ, YETKİ VE KARAR SİZİN!

HADE SANDIĞA!

Değerli DAÜ Çalışanları,

Çok uzun bir aranın ardından, üniversitemizde yeniden referandum yapılıyor. Her iki yılda bir tekrarlanması gerekirken tam 8 yıl boyunca işyerimizde referandum yapılamamış, böylelikle çalışanların kendi temsilcilerini belirleme hakkı engellenmişti. Sendikamızın ısrarlı girişimleri sonucunda, 22 Ocak Çarşamba günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, DAÜBİR-SEN, DAÜ PER-SEN ve Rektörlük temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda referandumun27 Ocak Pazartesi günü yapılacağı Sendikalar Mukayyidi tarafından açıklanmıştır. Pazartesi günü sandıklar kurulacak, DAÜ’lülere, hangi sendika tarafından temsil edilmeyi istedikleri sorulacaktır.

Sizler de önümüzdeki iki yıl ile ilgili önemli bir karar verecek, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerini yürütecek ve iki yıl boyunca sizi temsil edecek sendikayı belirleyeceksiniz. Hangi sendikaya oy vereceğinize siz karar vereceksiniz. Bizler, sendika olarak, görevimizi yapıp sandığın önünüze gelmesini sağladık. Sizin izniniz ve onayınız olmadan işverenle görüşme başlatılamayacağını, çalışanların vermediği bir yetkinin kullanılamayacağını gösterdik. Bundan sonra söz, yetki ve karar sizindir. Sonuç ne olursa olsun kararınıza saygı duyacağız.

Değerli mesai arkadaşlarımız,

Hiç laf kalabalığı yapmadan, en sonda söyleyeceğimizi en başından söyleyelim: Pazartesinden sonra üniversitemizde yeni bir dönem başlayacaktır. Tüm çalışanlarımızın birlikte olduğu, dayanışma içinde olduğu ve haklarımızın kararlılıkla savunulduğu bir dönem.

Bundan böyle çalışanlarla ilgili kararları bir sendika başkanı ya da yöneticisi tek başına ve aklına estiği gibi veremeyecektir. Ülkemizin en donanımlı ve en vasıflı çalışanları olan DAÜ’lüler kendileriyle ilgili kararları vermekten aciz değildirler. Bundan böyle “sırlar” dönemi de kapanmış olacaktır. Her üyemizin, her çalışanımızın her türden bilgiye ulaşması çok kolay olacaktır. Bundan böyle “sendikasız” dönem de geride kalacak ve tüm çalışanlarımız sendikal güvence altında olduklarını hissedecektir.

Değerli Arkadaşlar,

Bir konuda size, vaad değil, çok net söz veriyoruz: ŞEFFAF ve KATILIMCI olacağız. Hiçbir konuda ve özellikle de mali konularda sendikanın üyelerinden hatta tüm çalışanlardan gizlisi saklısı olmayacaktır. Ansızın ortaya, hiç kimsenin bilmediği, anlamadığı “borçlar” çıkmayacaktır. Ödediği aidatın nereye harcandığını bilmek her arkadaşımızın en doğal hakkıdır. Tüm çalışanlarımız bu konuda düzenli olarak bilgilendirilecektir. Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri de “sır” olmaktan çıkacak, bütün süreç sizlerin bilgisi dahilinde ve katılımınızla yürütülecektir.

DAÜ BİR-SEN’in yetkili olduğu dönem boyunca tüm kararları siz vereceksiniz. Çalışma hayatımızla ilgili her konuda kararlar, tüm çalışanlarımızın katılımını sağlayan bir süreç sonunda alınacaktır. Ve tabii ki arkadaşlar, çok uzun yıllardır ihmal edilen, görmezden gelinen yönetsel ve işçi personelin hakları için, haklarımız için, CİDDİ, KARARLI ve desteğinizle birlikte GÜÇLÜ  bir mücadele vereceğiz. Bu süreçte, hiç kuşku yok ki, tüm arkadaşlarımıza ihtiyacımız vardır. Neyi yapacaksak birlikte yapacağız! Neyi başaracaksak, birlikte başaracağız! Hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, tüm DAÜ’lülerin birlik ve dayanışmasını sağlayacağız.

Yetkili olduğumuz dönem boyunca üniversitemizde de otoriter ve dayatmacı değil, daha şeffaf, daha demokratik, daha hoşgörülü bir yönetim anlayışının benimsenmesi için uğraş vereceğiz. Sendikamızda benimsediğimiz ve uygulamakta olduğumuz ŞEFFAF, KATILIMCI ve DEMOKRATİK yönetim anlayışının üniversite yönetimince de benimsenmesi ve uygulanması için mücadele edeceğiz. Genelde çalışanları ama özellikle de yönetsel ve işçi personeli hor gören, önemsemeyen değil, takdir eden ve değer veren bir anlayışın üniversite yönetiminde hakim olmasını sağlamak için gayret sarfedeceğiz. Üniversitemize yakışanın da bu olduğuna inanıyoruz.

Üniversitemizin daha da geliştiğini ve güçlendiğini görmek istiyoruz. Bunun da ancak sorunları çözülmüş, kendine değer verildiğini hisseden, mutlu çalışanlarla mümkün olabileceğinin bilinci içinde tüm gücümüzle çalışacağız.

Sevgili Arkadaşlar,

Artık SÖZ de, KARAR da YETKİ de sizindir.

Referandumun tüm çalışanlarımıza ve üniversitemize daha güzelgünler getirmesini dileriz.

HADE SANDIĞA!

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin