arşivhaberDAÜ BİR-SEN’den DAÜ çalışanlarına açık mektup
yazarın tüm yazıları:

DAÜ BİR-SEN’den DAÜ çalışanlarına açık mektup

Yeniçağ podcastını dinleyin

daubirsenDAÜ BİR-SEN Eş Başkanları Buğu Sümen Cohar ve Kazım Hakverdi imzası ile yayınlanan açıklama şöyle:

 

Değerli DAÜ Çalışanları,

Üniversitemizdeki işçi ve yönetsel personel ile ilgili yetkili sendikayı belirlemek amacıyla 27 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilen referandumu, bildiğiniz gibi, sendikamız DAÜ BİR-SEN kazandı. Seçimin sona ermesinin ardından açılan sandıklardan DAÜ BİR-SEN’e 304, DAÜ PER-SEN’e ise 191 oy çıktı. Bu sonuçlara göre iki yıl boyunca yönetsel personeli temsil etme ve 01.02.2014-31.01.2016 dönemini kapsayacak TİS görüşmelerini yürütme görevini sendikamıza vermiş oldunuz. Verdiğiniz destek ve gösterdiğiniz güven için çok teşekkür ederiz.

Referandumda en ufak bir gerginliğin dahi yaşanmamış olması, seçim sürecinin üniversitemiz çalışanlarına yakışan olgunluk ve hoşgörü ortamında gerçekleşmiş olması mutluluk ve gurur vericidir. Bunun için her iki sendikayı destekleyen arkadaşlarımıza da teşekkür borçluyuz. Mutluluk verici diğer husus da seçime katılma oranının % 95’e ulaşmasıdır. Ülke veya üniversite dışında olmayan arkadaşlarımızın neredeyse tamamı oy kullanarak üniversitemizin ve çalışanlarımızın geleceğiyle ilgili sorumluluk almış, rol oynamıştır.

İzninizle, bu mesajla sınırlı, “masum bir ayrımcılık” yaparak DAÜ BİR-SEN’in bugüne dek üyesi olmuş mesai arkadaşlarımıza da teşekkür etmek istiyoruz. Biliyorsunuz, onlar olmasaydı bu referandum da olamazdı! Bu kocaman yürekli arkadaşlarımız, günü geldiğinde, ihtiyaç duyulduğunda, üniversitemizin bütün çalışanlarını alternatifsiz bırakmamak için, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen direndiler. Karşılaştıkları baskılara rağmen yılmadılar, pes etmediler, teslim olmadılar! İki ayrı sendikaya aidat ödemekten kaçınmayarak, herkesin ihtiyaç duyacağı gün yanlarında olmak için, DAÜ BİR-SEN’i dimdik ayakta tuttular. Sağolsunlar, varolsunlar!

 

Değerli Arkadaşlar,

Seçim öncesinde de belirttiğimiz gibi üniversitemizde yeni bir dönemin başladığını müjdelemek istiyoruz. Tüm çalışanlarımızın birlik ve dayanışma içinde olduğu, haklarımızın kararlılıkla savunulduğu bir dönem. Hiç kimsenin dışlanmadığı, ayrımcılığa tabi tutulmadığı, tüm çalışanların sendikadan güç ve destek aldığı, sorunların ısrarla takip edilerek çözülmeye başladığı çok daha güzel günler göreceğiz. Çalışanların sorunlarının giderilmesi üniversitemizin de gelişimini sürdürmesine, başarılarına yenilerini eklemesine yol açacaktır. Sorunlarını çözmüş, tüm enerjisini üniversitenin gelişimi için harcayan DAÜ’ye bir an önce kavuşmak hepimizin ortak arzusu ve hedefidir. Bu hedefe ulaşmak için her türlü özveride bulunarak, tüm gücümüzle çalışacağımızdan emin olun.

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin