.Yeniçağyeniçağ güncelYorgancıoğlu'ndan zamlarla ilgili hükümete ağır eleştiri
yazarın tüm yazıları:

Yorgancıoğlu’ndan zamlarla ilgili hükümete ağır eleştiri

Yeniçağ podcastını dinleyin

d3f04ccd-2011_12_27_mYorgancıoğlu, maliyetleri karşılama adına elektrik fiyatının artırılmasını kolaycılık olarak nitelendirdi ve hükümeti sert biçimde eleştiridi

Yorgancıoğlu,  elektrik zammının geri alınması konusunda yürütecekleri mücadelede Üreticiler Platformu’na destek olacaklarını da söyledi.

Yorgancıoğlu, mazota yapılan zammın da geri alınması ya da üretime yönelik olarak kullanılan mazot için bazı sübvansiyonların yapılması gerektiğini de kaydetti.

Yorgancıoğlu, hükümetin üretici sektörlerle ilgili olarak çok hoş şeyler düşünmediğini savundu ve hükümeti “hayatın bütün alanlarına yönelik bütünlüklü bir proje üretmek yerine her alanını ayrı ayrı alıp nasıl kurtaracağına değil nasıl batırılacağına yönelik proje üretmekle” suçladı.

Bir ülkenin ayakta durabilmesi için üretici sektörlerin desteklenmesi gerektiğini belirten Yorgancıoğlu, “Biz işletmeler bir bir kapanıyor diye mecliste feryat ederken onlar ‘biri batar öbürü açılır’ gibi cevaplar verme cesareti gösterir” diye konuştu.

Üretici sektörünün geliştirilebilmesi için girdi maliyetlerinin düşük olması gerektiğini kaydeden Yorgancıoğlu, maliyetleri karşılama adına elektrik fiyatının artırılmasını kolaycılık olarak nitelendirdi.

Yorgancıoğlu Aksa’dan alınan elektriğin, KIB-TEK’in ürettiği elektrikten daha pahalı olduğunu da söyledi.

Yorgancıoğlu, devletin zarar ettiği iddia edilen kurumları yeniden organize edip yönetimlerini özerk bir yapıya kavuşturup, onların üretim maliyetlerini düşürecek tedbirler alması gerektiğini de dile getirdi.

Hükümetin Aksa’dan elektrik alım garantisini artırma çabası içerisinde olduğunu da savunan Yorgancıoğlu, devletin Kıb-Tek’ten esirgediği ödemeleri Aksa’ya yaptığını ileri sürdü.

[Haber tarihi 27 Aralık 2011 – http://haberkibris.com/d3f04ccd-2011_12_27.html]

Ferdi Sabit Soyer, son zamanlarda ard arda yapılan akaryakıt zamlarını eleştirdi.

“Bu politika ile UBP Hükümeti, akaryakıt istasyonlarını vergi dairesine; akaryakıt istasyonu sahiplerini de komisyonla çalışan vergi tahsil memuruna döndürmüş bulunmaktadır” diyen Soyer, fiyatların bütçe açığına katkı sağlamak için sürekli olarak arttığını ileri sürdü.

Soyer, ülke ekonomisinin zaten kriz içinde olduğunu, zamların ülke ekonomisinde talep daralmasına yol açtığını ifade ederek, zamların başta esnaf ve zanaatkâr olmak üzere tüm iş dünyasını olumsuz etkilediğini vurguladı.

“Akaryakıt fiyatlarını sürekli artırmak gafleti, insanımızın ‘taksit dışı’ harcanabilir gelirini azaltmakla kalmamış, ama ayni zamanda üretim ve hizmet sektörlerinin maliyetlerinin artmasına yol açmıştır” diyen Soyer, bunun daha pahalı bir KKTC anlamına geldiğini dile getirdi.

[Haber tarihi 16 Nisan 2011 – 

http://www.haberhavadis.com/ic-haberler/akaryakit-zammi-krize-darbe-vurur.htm]

“Gelişen olumsuz ekonomik koşullar karşısında esnafın siftah yapmadan kepenk kapattığını veya kapısına kilit vurur duruma geldiğini” savunan Yorgancıoğlu, “maaş ve ücretlere iki yıldır artış yapılmadığını, narenciyenin dalında kaldığını, üreticinin perişan olduğunu, belediye çalışanlarının  emek ve alın terlerinin karşılığını alamadığını, benzine, tüp gaza, üretim girdisi olan elektriğe, mazota ve hayatın diğer alanlarına hükümet tarafından yüzde 100’ü aşan zamlar yapılmasının halka ihanet olduğunu” ileri sürdü.

Bakanlara, “yeni araba alımını, milletvekillerine ‘danışmanlık’ ücreti verilmesini” de eleştiren Yorgancıoğlu, “Bunlar hesabını muhakkak soracağımız gelişmelerdir. UBP hükümetinin artık halkımıza hesap verme zamanı gelmiştir” dedi.

 [Haber tarihi 14 Nisan 2012 – http://www.gundemkibris.com/yorgancioglucalisanlara-sefkatli-yuz-degil-sopali-el-gosterilmektedir-26891h.htm]

Yorgancıoğlu, son yapılan zamlara sert tepki gösterdi

CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla son yapılan zamları değerlendirdi. Açıklama şöyle:

“Gün geçmiyor ki Ulusal Birlik Partisi Hükümeti, halkımıza yaşamı çekilmez kılacak kararlar almasın. Gün geçmiyor ki aldığı kararlar ile halkımızın satın alma gücünü azaltmasın.
İki yılı aşkın bir süredir maaş ve ücretlerde herhangi bir artış yapmayan UBP hükümeti hayatın her alanını pahalandırmakta, insanlarımızın satın alma gücünü ve yaşam kalitesini geriletmektedir. Yasalarımıza göre her yıl iki kez belirlenmesi gereken asgari ücretin en son ne zaman belirlendiği neredeyse unutulmuştur.

Asgari ücret komisyonu arada bir toplansa da, bu toplantılar göstermelik olmaktan ileriye gitmemektedir.

Öte yandan ise hükümet ekonomiyi büyüterek devlet gelirlerini artırıp bütçe açıklarını kapatmaya çalışacağına, her gün değişik birkaç temel tüketim maddesine zam yaparak bütçe açıklarını kapatmaya çalışmaktadır.

Son iki buçuk yılda başta elektriğe olmak üzere %36-40, benzine, mazota,   ulaşıma, sağlığa,  eğitime ve tüp gaza %65 zam yaparak hayatı yaşanmaz hale getiren UBP Hükümeti geçtiğimiz günlerde de başta benzinli araçların ruhsatlarına %12 olmak üzere sürüş ehliyetleri, seyrüsefer ruhsatları, kimlik kartları, doğum belgeleri ve pasaport harçlarına yüklü miktarda artışlar yapmış ve zaten satın alma gücü gerileyen insanımızın sırtına yeni yükler bindirmiştir.

Söz konusu kalemlerle ilgili yapılan artış oranları neye göre hesaplanmıştır?  Neden benzinli araç ruhsatlarına yapılan artış % 12’dir de %10 veya % 20 değildir?  Bu artışlardaki ölçü nedir? Halkımız bunu merak etmektedir.

Bugün ise benzine yeniden zam yapıldığı haberleri basına yansımıştır. Artık zam kararları Ulusal Birlik Partisi Hükümetinin gündelik işleri haline gelmiştir. Halkımız geçmiş UBP Hükümetleri döneminde olduğu gibi her çarşamba gününü yeni bir zam kararının alınacağı endişesi ile beklemektedir. Özellikle elektrik ve mazota yapılan zammın üretimi pahalandırdığı ve yerli üreticilerimizin rekabet gücünü ortadan kaldırdığı göz önüne alınırsa, ekonomimize zararları daha anlaşılır olacaktır.

Bu kadar yıldır maş ve ücretlere artış yapılmadığı halde her gün değişik bir temel tüketim maddesine zam yapılması insanlarımızı elektrik parası ödeyemez; arabasına yakıtı eskisi gibi koyamaz; çocuğunun okul taksitini denkleştiremez; hasta olsa bile doktora gidemez duruma getirirken son yapılan zamlardan sonra, şimdi de ehliyet, seyrüsefer çıkaramama noktasına getirecektir.

Ulusal Birlik Partisi Hükümeti kendi halkına eziyet eder bir noktaya gelmiştir. Toplumsal bütün kesimlerin feryadı bu eziyetin ifadesidir. Partimiz bütün toplumsal kesimleri, UBP Hükümetinin aldığı ve halkımızın yararına olmayan bu zamları geri püskürtmek için birlik olmaya çağırmaktadır.

Özkan Yorgancıoğlu
CTP-BG Genel Başkanı”

[Haber tarihi 5 Ocak 2012 – http://www.kibrispostasi.com/index.php/cat/35/news/70059]

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin