toplumsal muhalefettoplumsal hareketlerPoseidon: Polis güçlerinin tavrı onur kırıcı
yazarın tüm yazıları:

Poseidon: Polis güçlerinin tavrı onur kırıcı

Yeniçağ podcastını dinleyin

PoseidonPoseidon Gençlik Kültür ve Sanat Derneği, geçtiğimiz gün yaptıkları eylemin ardından polisin tavrını onur kırıcı olarak niteledi. Açıklamanın tam metni şöyle:

Bizler POSEİDON GENÇLİK KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ olarak yaklaşık bir yıldır kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizi halkların kardeşliği ekseninde farklı diller ve renkleri içinde barındırarak sürdürmekteyiz.

6 Aralık 2013 tarihinde Hakkarinin Yüksekova ( Gever ) ilçesinde polis kurşunuyla 2 kürt gencin katledilmesini protesto etmek amacıyla 8 Aralık 2013 tarihinde kürt öğrenci insiyatifi tarafından Lefkoşa Kuğulu Park’ta gerçekleştirilen eylem sırasında dışardan gelen provakasyon sonucunda çıkan olaylarda PGSM başkanı Mahfuz Bulgan insani bir duruş sergileyerek tamamen katılımcı olmasına rağmen polisler tarafından hedef alınmıştır.

Bu hedef alınmadaki esas amaç derneğimizi korkutma ve sindirme politikasıdır. Gözaltı sürecinde kürt öğrencileri çıplak aramalardan geçirilmesini, ellerinin arakadan kelepçelenerek mahkeme salonuna götürülmesini onur kırıcı ve fiziki işkence olarak görüyoruz ve bunu kamuoyu aracılığıyla şiddetle kınıyoruz.

Bilinmelidir ki bizler demokrasiye inan halklar olarak yapılan bu yönelimlere ve baskılara karşı demokratik haklarımızı kullanarak her zaman direneceğimizi basına ve kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin