toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS Başmuhtar Eroğlu'nu kutladı!
yazarın tüm yazıları:

KTÖS Başmuhtar Eroğlu’nu kutladı!

Yeniçağ podcastını dinleyin

ktosKTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil imzalı açıklama şöyle:

Her geçen gün başarıdan başarıya koşan, yeni ünvanlar alan Sn. Derviş Eroğlu’nun Türkiye Muhtarlar Derneği’nden “Baş Muhtar” ünvanı alması KKTC adına büyük bir “açılım ve gurur kaynağıdır”.

1983 yılında Türkiye’nin kurdurduğu bu ayrılıkcı yapının başında oturtulanların kukla olduğunu ortaya koyduğumuz zaman bize acımasızca saldıran çevrelerin “Baş Muhtar” ünvanı karşısında suskun kalması ise düşündürücüdür. Kıbrıslı Türkler’in egemenliğinden, bağımsızlığından vazgeçemeyeceği söylemini bir teraneye dönüştürenler dut yemiş bülbül gibi suskunlularını korumaktadırlar. Aslında Sn. Eroğlu’na layık görülen ve kendisinin de gururla kabul ettiği “Baş Muhtar” unvanı gerçeğin malumudur. Bu gerçek ortada dururken Baş Muhtar Sn. Eroğlu’nun görüşme masasında ayrı egemenlik talebi ile görüşme sürecini sabote etmesi ve Sn. Anastasiades’e masadan kalkmak için koz vermesi, kendisinin “Kıbrıslı Rumlar çözüm istemiyor” stratejisine uygun hareket ettiğini göstermektedir. Burada Baş Muhtar Sn. Eroğlu’na sorulması gereken soru şu olmalıdır? T.C. Lefkoşa Elçiliği’nin her alanda etkin olduğunun, talimatla yönetilen, seçimlerine müdahale edilen, seçilmişlerin değil atanmışların sözü geçen bir rejim yarattığının farkında mısınız?   Kıbrıslı Türklerin nüfusundan, 4 kat fazla bir nüfusun adanın kuzeyinde yaşadığını ve Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesinin ipotek altına aldığını, polisin, itfaiyenin, Sivil Savunma Teşkilatı’nın nüfus yapısı değiştirilerek, T.C Genel Kurmayına bağlı olduğu bir yerde egemenlikten, bağımsızlıktan söz etmek mümkün mü? Futbolun yeniden  birleşme mücadelesine set çekmeye çalışmanız, Kıbrıslı Türkler’den ambargo ağıtları söylemeye devam etmesini istemeniz, Ankara’nın güdümündeki bu rejimin egemenliği için mi? Siz hangi egemenliğin pazarlığını yapıyorsunuz? Masada Türkiye’nin mi, Kıbrıslı Türklerin çıkarları için mi oturuyorsunuz?

Kıbrıslı Türkler’in T.C’nin dayatmaları ile toplumsal yokoluşa sürüklendiği ve bu dayatmaların bizi yönettiğini iddia edenler tarafından koltukta oturtulma uğruna gerçekleştirildiği açık bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır. Sn. Eroğlu’nun Başmuhtar ünvanını kabul etmesi K.K.T.C.’nin statüsünü bir kez daha tescil etmiş olup, bu konuda Sn. Eroğlu’nu kutlar, Başmuhtar ünvanının hayırlı olmasını dileriz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin