.YeniçağmanşetRandevuya gerek yok!

Randevuya gerek yok!

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykplogo2YKP Lefkoşa Belediye Meclisi İzleme Komisyonu açıklaması şöyle:

Lefkoşa’daki belediye erken seçiminin hemen ardından, Lefkoşa Belediye Başkanından randevu talebinde bulunmuştuk…

Geçen sürede birkaç kez gözlemci olarak katıldığımız Belediye Meclisi toplantılarında randevu talebinden haberi olduğunu, yoğun olmasının dolayı veremediği, mümkün olan en kısa zamanda ayarlanacağını da bizzat başkanın kendisi ifade etmişti ama böyle bir randevu ayarlanamadı…

Ayarlanamadı çünkü Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun konuk tercihi, ona güzel sözler söyleyecek, kendisini eleştirmeyecek kesimler oldu…

BKP, Baraka Kültür Derneği ve diğer muhalif gözükenlere randevu verdi ve kameraların önünde onlarla beraber her şeyin çok güzel gittiğine dair sözler söyleyip, mutluluk fotoğrafları çektiler…

Örneğin yetkili sendika da Belediye Başkanı ile görüşememekten yakınmaktadır…

kadriYKP Lefkoşa Belediye Meclisi İzleme Komisyonu olarak bütçeden çalışanların haklarına farklı konularda altı bildiri yayınlayarak yeni seçilen Belediye Başkan ve meclisine muhalefetimizi sistemli şekilde sürdürdük, bu nedenle herhalde randevu verilmesine gerek görülmedi!

Belediyede hiçbir şey doğru gitmemektedir…

Belediye çalışanlarının iki maaş alacağı ile Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı Fonlarındaki yatırımlar yapılmamakta ve borçları hala durmaktadır. Bunların yakın zamanda ödenebilmesi mümkün gözükmemektedir. Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar hala sessizdir!

Yeni toplu iş sözleşmesi konusunda derin itilaflar mevcuttur. BES’in ‘geçen senekinin aynısını imzalayalım’ önerisi kabül edilmemiştir. Belediye Başkanı emekçilerin haklarını geriletmekte kararlıdır!

23 Mayıs 2012 tarihli Sayıştay raporun sonuç kısmının 4-5-6 ve 7. maddeleri bizzat Çangar’ın finans kurumu ile ilgiliydi. Sayıştay raporunda bu kredinin yasalara aykırı alındığı, mahsuplaşmada belediyenin zarara uğratıldığı, Belediye Meclisi kararında kredinin Sosyal Sigortalara ödeme yapma amacı ile alındığı ama ilgili daireye ödeme yapılmadığı açıkça yazılmıştı. Temlikler ve bağlantılı Çangar’dan alınan kredi konusunda Belediye Mahkemeye gitti ama taraflar nedense aniden uzlaşmaya gitmeyi tercih etti. Mahkeme çıkışında Çangar ve Fellahoğlunun sarmaş dolaş fotoğrafları basına yansıdı. Yasal olmayan bu borcu Lefkoşalılar ödemeye devam ediyor…

Sayıştay raporlarındaki diğer usulsüz alınan kredileri de Lefkoşalılar ödemeye devam ediyor çünkü Belediye Başkanı Lefkoşalıları değil, kendi partisinden olan eski Maliye Bakanı Ahmet Uzun’un da altında imzası olan temlikler usulsüzdü, usulsüz kredilerin alınmasında imzası olan Belediye Meclisi üyeleri de bundan sorumluydu. Belediyeler Yasasının 117. Maddesi 2. Fıkrası “bütçe dışında harcama, sorumlulara ödetilir ve ayrıca ilgililer hakkında yasal soruşturma başlatılır” denmektedir. Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi 117. Madde tahtında işlem yapmayarak, bu usulsüz borçlanma ve ödemeleri ilgililere ödetmek yerine kararlarda imzası olan kendi partili bakan ve belediye meclisi üyelerini koruyarak faturayı Lefkoşalılara çıkarmaktadır…

1 Ekim’de bildiri yayınlayarak Belediyeler Yasası’nın 114. Maddesi “Belediye Meclisi, en geç Kasım ayı sonuna kadar bütçeyi aynen veya gerekli gördüğü değişiklikleri yaparak kabul eder” denmekte olduğunu hatırlatmamıza rağmen taslak bütçe kamuoyu ile paylaşılmamıştır. Ay sonuna kadar bütçenin onaylanması da zor görünmektedir yani yasa bir kez daha çiğnenecektir!

Ayni yasanın 111. Maddesi 3. fıkrasında “programlar, planın yıllık dilimleri olarak bütçeden önce yapılır ve bütçenin temelini oluştururlar” demektedir. Bu yıl da yasa çiğnenmiş ve bütçenin temeli oluşturacak programlar gerçekleşmemiştir.

Seçim dönemi personel yapısından herkes şikayetçi idi. Şova dönük bir iki küçük düzenleme dışında personel yapısı aynen durmaktadır. Bazı geçiciler durdurulmuştur ama onun dışında düzenleme yapıldığına dair sağlıklı hiçbir bilgi yoktur.

Lefkoşa Belediye Başkanı seçim çalışmaları sırasında ısrarla hesap soracağız cümlesini, seçim bitip koltuğa oturduktan sonra iki küçük açıklama ile yerine getirdiğini düşünüyorsa, yanılıyor… Hele de umudunu yeni çıkacak Sayıştay raporuna bağlayarak kendi sorumluluğundan kurtulacağını düşünüyorsa, yanılmaktadır. Eski döneme de dair bugüne kadar hesap sorma adına en ufak bir şey yapılmamıştır.

Tüm gerçekler dururken Belediye Başkanı Belediyeler Yasasında belediyenin bazı görevlerini kısmen yerine getirdiği için övünmektedir. Yapması gerekeni yaptı diye her şey düzeldi açıklaması bu ülkeye özgü tuhaf bir davranış olmuştur. “Bu ay maaşları ödeyeceğiz” demek bir başarı haberi sayılmaktadır! TC elçiliğinin verdiği para ile yapılacak alt yapı çalışmalarının ihaleleri, belediyenin başarı öyküsü olarak sunulmaktadır. Göz boyamaya yönelik haberlerle günü kurtarmaya çalışmaktadırlar.

Bizlerin de desteklediği Surlariçinin kısmen yayalaştırma projesinde bile kimi alt yapı sorunları çözülmemiş, kimi esnafın şikâyetleri hala devam ederken ay sonuna yayalaştırmaya geçileceği ilan edilmiştir. Bir önceki defa yapıldığı gibi alelacele kapatıp tepkiler üzerine yeniden açılması senaryosu tekrarlanacağa benzemektedir.

Halk sağlığı alanında doğru düzgün bir çalışma yapıldığı duyulmamıştır… Lefkoşa Surlariçindeki Belediyenin yükümlülüğündeki halka açık tuvaletler civar esnaflarının onca şikâyetlerine rağmen temizlenmemiş ve pislik içinde bırakılarak kapıları mühürlenmiş, mühürlü olarak durmaya devam etmektedir.

Yani Lefkoşa Belediyesinde sorunlar çözülmemekte, kazasız belasız Haziran’daki seçime gidilebilmesi için sürekli olarak ertelenmekte, ötelenmektedir.

Bu sorunlar yumağı içinde bizler “pembe Lefkoşa masalı” parçası olmayacağız, muhalefetimizi sürdüreceğiz.

Bu koşullar altında Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu’ndan talep ettiğimiz randevu talebimizi geri çektiğimizi, kendisi ile görüşmeyeceğimizi kamuoyuna açıklarız…

Bizler, talep ettiğimiz başka bir yerel yönetim modeli için, başka bir Lefkoşa için mücadele etmeye devam edeceğiz…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin