emekemek haberleriKıbrıs’ın güneyindeki sendikalardan “büyük eylem” kararı
yazarın tüm yazıları:

Kıbrıs’ın güneyindeki sendikalardan “büyük eylem” kararı

Yeniçağ podcastını dinleyin

1172Kıbrıs’ın güneyinde faaliyet gösteren sendikalar, Troyka (AB Komisyonu, IMF ve Avrupa Merkez Bankası) tarafından uygulamaya zorlanan tasarruf tedbirlerini protesto etmek için 14 Aralık’ta büyük bir gösteri gerçekleştirecekler. İşçi, çiftçi, öğretmen ve öğrenci sendikaları PEO, DEOK, OELMEK, POED, OLTEK, POAS, EKİSİ, PSEM ve EKA Salı günü bir basın toplantısı düzenleyerek, ‘Troyka tarafından zorlanan katı tasarruf tedbirlerine ve politikalarıyla buna uyanlara karşı ilk büyük gösterilerini düzenleme kararlarını duyurdular.

Sendika temsilcileri, katı tasarruf tedbirlerinin, güvenceye alınmış sosyal hakların zayıflamasına yol açtığını belirttiler.

Gösteriyi düzenleyenler bütün çalışanlara ve vatandaşlara katı tasarruf tedbirlerine onay vermediklerini ifade etmeleri, uygun yaşam koşulları, yeni nesle iş fırsatları, refah, bunun ötesinde sadece ekonomik göstergeler değil vatandaşların huzuruna yardımcı olacak politika uygulanmasını talep etmeleri çağrısında bulundular.

Sendikalar ortak açıklamalarında, bunun ‘yurt içine, ayrıca Avrupa Birliği’ne ve Avrupa Merkez Bankası’na Kıbrıs halkının yön değiştirmek için açık ve yüksek sesle bir mesajı vermek amacıyla düzenledikleri ilk gösteri olacağını bildirdiler.

Sendikalar, “Üye ülkeler arasında bir Avrupa dayanışmasına, uyuma ve sosyal dayanışmaya götürmek amacıyla Avrupalı çalışanların, sendikalarının, vatandaşların, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, genç erken ve kadınların, ekonomik iyileşme, büyüme ve istihdam yaratmada yeni ve değişik talep ettiklerine ve önerdiklerine dikkati çektiler.

Gösteri Maliye Bakanlığı önünde başlayacak. Göstericiler, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yürüyecekler ve Cumhurbaşkanı’na verilmek üzere bir dilekçe sunacaklar.

Sendikacılar bütün diğer kuruluşlara da kendilerine katılmaları için mektup göndereceklerini bildirdiler.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin