toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: Tarih içimizdeki işbirlikçileri affetmeycek
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: Tarih içimizdeki işbirlikçileri affetmeycek

Yeniçağ podcastını dinleyin

ktosKTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil imzalı açıklama şöyle:

Okulların açılmasının üzerinden iki aya aşkın bir süre geçmesine rağmen öğretmen eksiklikleri devam etmektedir. Özellikle hükümetin CTP kanadı bu konuyu inkar etmek için yoğun bir uğraş vermektedir.

Maliye Bakanlığı’nı elinde tutan CTP T.C. Lefkoşa valisinden aldığı talimatlarla “para yok” gerekçesinin arkasına saklanarak öğretmen ihtiyacını reddetmeye devam etmektedir. Bu da yetmezmiş gibi, AKP hayranı CTP miletvekili Birikim Özgür sendikamızın talebinin haksız olduğunu söyleyecek kadar ileri gitmiştir. Eğitim için ortaya konan talep ile cami-imam ve dini yatırımlara verilen önemin birbirine karıştırılmasının doğru olmadığını ifade eden CTP milletvekili Birikim Özgür, belli ki aynen Maliye Bakanı Zeren Mungan gibi T.C. Lefkoşa valiliğine hizmet etmeyi Kıbrıs Türk toplumuna hizmet etmekten daha önemli görmektedir.

Emekliye ayrılan, doğum-hastalık izninde ve yurt dışında olan öğretmenlerin eksikliğinden kaynaklanan ihtiyacı bile göremeyen siyasetciler, Ankara hükümetlerine yağcılığı bir alışkanlık haline getirmişlerdir.

Partizanlık uğruna şu anda ilköğretimdeki altı öğretmen okullarına gitmeden maaş almakta ve buna ne Maliye Bakanlığı ne de Eğitim Bakanlığı ses çıkarmamaktadır. Dünya Bankası’nın hazırlattığı uyduruk eğitim raporuna bakarak bilgi kirliliği yaratan AKP hayranı CTP miletvekilli Birikim Özgür’ün bundan haberi var mı? Öte yandan 202 camiye 480 imam ve dünya ortalamasına göre 1000 polisin görev yapması gereken kuzey Kıbrıs’ta 2359 polisin görev yapması Sn. Birikim Özgür ile demokratikleşmeden, sivilleşmeden bahseden CTP yetkililerini hiç rahatsız etmiyor mu? Rejimin bekçiliğini yapma uğruna hergün müşavir yaratan CTP’nin bu siyasi mevkiler için parayı nereden bulduğu Sn. Birikim Özgür’ün hiç ilgisini çekmiyor mu?

Adamızın kuzeyini tarikat ve polis devleti haline getirenlerin, öğretmen ihtiyacı ile ilgili ortaya koydukları yanılsamalar siyaseten öğretmen düşmanlığı kokmaktadır. Bu anlayış aslında çocuklarımızı cezalandırmakla birlikte, öğretmen hareketini de susturmaya yöneliktir. Biz, Kıbrıslı Türklerin varlığını yok sayan, bu adayı stratejik ve askeri emelleri için gasp etmek isteyen Ankara’daki siyasetçileri biliyoruz. Yaptığımız açıklamalardan rahatsız olan AKP yandaşlarının bir bir ortaya çıkmasından mutluyuz. Tarih içimizdeki işbirlikçileri affetmeyecektir.

Bilinmelidir ki adamızın kuzeyinde nüfus yığıp, taşınan nüfusun bütün eğitim, sağlık ve sosyal yaşam ile ilgili ihtiyaçlarını Kıbrıs Türk toplumunun omuzlarına yükleyen şeriatçı AKP anlayışının karşısında diklenmeye devam edeceğiz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin