toplumsal muhalefetsendikal hareketBelça arazisi konusunda ortak basın açıklaması yapıldı
yazarın tüm yazıları:

Belça arazisi konusunda ortak basın açıklaması yapıldı

Yeniçağ podcastını dinleyin

Merkez Belça arazisinin Shell'e ait olduğunu gösteren tapu kayıt belgeleri
Merkez Belça arazisinin Shell’e ait olduğunu gösteren tapu kayıt belgeleri

Bugün Çağ-Sen Sözcüsü Mehmet Davulcu ile Belça’nın ortaklarından olan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, KTÖS lokalinde ortak basın toplantısı düzenledi.

Davulcu, basın toplantısında yaptığı konuşmada, arazi ve tahliye ile ilgili sorunun barışçıl bir şekilde müzakere edilerek çözülmesi talebini yineleyerek, bu konuda Başbakanı da bilgilendirdiklerini ve hükümetin bu sorunun çözülmesine katkı koyacağına inandığını söyledi.

Ortaya koydukları mücadelenin süreceğini vurgulayan Davulcu, kendilerini bu mücadelede yalnız bırakmayan KTÖS’ e de teşekkür etti.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, KTÖS üyelerinin Belça’da yüzde 30 hissesi bulunduğunu ifade ederek, bu mücadelede Çağ-Sen’in yanında olduklarını vurguladı. Elcil, sendikaların ortak basın açıklamasını da basına okudu.

Ortak basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

Son günlerde BELÇA L.T.D arazisi ile ilgili yaşanan gelişmeler adamızın kuzeyindeki yönetim anlayışını tüm açıklığı ile ortaya koymaktadır.

Merkez Belça arazisinin Shell'e ait olduğunu gösteren tapu kayıt belgeleri
Merkez Belça arazisinin Shell’e ait olduğunu gösteren tapu kayıt belgeleri

Bilindiği üzere BELÇA’nın kirasında olan merkez mağazanın üzerinde yeraldığı arazi CTP-ÖRP hükümeti döneminde Lefkoşa Belediyesi’ne tapulanarak ardından da ihalesiz bir biçimde işkadını Sıdıka Atalay’a ait şirkete devredilmişti. Sn. Sıdıka Atalay ile Lefkoşa Türk Belediyesi arasındaki sözleşme gereği Merkez mağazasının tahliye edilmesi için L.T. Belediyesi Belça aleyhine tahliye davası açmış ve bu dava halen devam etmektedir.

Bu olay, başından itibaren yasa dışılık ve usulsüzlüklerle doludur. Yaptığımız araştırmaya göre 1974 yılında bu arazi İngiliz petrol şirketi SHELL adına tapuludur ve elimizde ilgili şirkete ait tapular mevcuttur. Bilindiği üzere KKTC yasalarına göre KKTC hudutları içinde bulunan üçüncü ülke vatandaşları ve şirketlerine ait taşınmaz mallar tahsis edilemez ve başkalarına tapulanamaz. Bu yasa maddesi açık olmasına rağmen dönemin Başbakanı Sn. Ferdi Sabit Soyer ve İçişleri Bakanı Özkan Murat’ın talimatları ile bu arazinin yasalara aykırı bir şekilde dağıtılması nasıl gerçekleştirilmiştir? Konu ile ilgili Başsavcılığın derhal soruşturma başlatması ve yasaları çiğneyenlerin yargı önüne çıkarılması kaçınılmazdır.

Bu usulsüzlüklerin en önemlilerinden bir tanesi de maddi değeri çok yüksek olan bu arazinin ihaleye çıkılmadan Sn. Sıdıka Atalay’a peşkeş çekilmesidir. Ayrıca bu arazinin Sn. Sıdıka Atalay’a ait şirkete devredilmesi ile ilgili dönemin Belediye Meclisi’nin kararı da yoktur. O dönemde belediye başkanı olan Sn. Cemal Bulutoğluları’nı suçlayarak, Belediye Başkanı seçilen Sn. Kadri Fellahoğlu bu yasa dışılığı ve usulsüzlüğü kabullenerek yapılan tüm uyarılara ve karşı çıkışlara rağmen BELÇA’nın tahliye edilmesi için açılan davayı sürdürmektedir. Bu da gösteriyor ki dönemin hükümetini ve yasa dışı uygulamalarını Sn. Kadri Fellahoğlu örtmeye çalışmaktadır.

Bu yasadışılık ve usulsüzlük ortada dururken tahliye davasını devam ettirmek suça ortak olmak anlamı taşımaktadır. Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Sn. Kadri Fellahoğlu’nu davayı geri çekmeye ve bu yasadışılığı ve usulsüzlüğü soruşturmaya davet ederken, CTP-BG, DP-UG Hükümeti’ni de yasalara aykırı tapu devrini araştırmaya çağırırız.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin