.Yeniçağmanşet21 Ekim'de Mahkemedeyiz, siyasi davalara son
yazarın tüm yazıları:

21 Ekim’de Mahkemedeyiz, siyasi davalara son

Yeniçağ podcastını dinleyin

siyasidavaYKP, DAÜ-SEN ve KTOEÖS’e açılan davalar ilgili üç örgüt açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

YKP, DAÜ-SEN ve KTOEÖS’e açılan davaların duruşmaları ayrı ayrı ama ayni tarihte, 21 Ekim 2013 Pazartesi günü Mağusa mahkemesinde görülecektir.

Bizler, YKP, DAÜ-SEN ve KTOEÖS olarak ayrı ayrı yaptığımız açıklamalarla hakkımızda açılmış bu ve benzeri davaların siyasi olduğunu, mahkemelere sürekli taşınarak yargısız infaza tabi tutulduğumuzu, bu davaların amacının bizleri yıldırmak ve sessiz kalmamızı sağlamak olduğunu bu amaca ulaşılamayacağını açıklamıştık.

Şimdi bize açılan davaların duruşmaları öncesinde 21 Ekim 2013, Pazartesi günü saat 9’da Mağusa Mahkemesi önünde “siyasi davalara son” başlığı ile ortak basın açıklaması yapacağız.

Davalardaki amacın kamusal değerlerin peşkeş çekilmesine itiraz edenlere, toplanma ve gösteri hakkını kullanmak isteyenlere gözdağı vermek ve yıldırmak olduğu açıktır. Baskılara ve bu yıldırma operasyonlarına karşı bizler direnmeyi seçtik! Bir kez daha susmayacağımızı ve direnmeye devam edeceğimizin altını çiziyoruz.

Tüm sendikaları, siyasal partileri, örgütleri ve dostlarımızı dayanışmalarını ortaya koymaları için, 21 Ekim 2013, Pazartesi günü saat 9’da Mağusa Mahkemesi önünde buluşmaya davet ederiz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin