.Yeniçağyeniçağ güncelAKEL Politbüro Üyesi İki Kişi Tutuklandı!
yazarın tüm yazıları:

AKEL Politbüro Üyesi İki Kişi Tutuklandı!

Yeniçağ podcastını dinleyin

Polits Gazetesi haber küpürü
Polits Gazetesi haber küpürü

AKEL Politbüro üyesi 2 kişi tutuklandı.

Uzun bir süredir devam eden Dromoloksia’daki Kıbrıslı Türk Malı Skandalı davası kapsamında gerçekleştirilen tutuklamalar devam ediyor.

Kıbrıslı Türk Mustafa Mehmet Mustafa’ya ait, Larnaka’ya bağlı Dromolaksia köyünde bulunan arazinin, Kıbrıs Telekomünikasyon Dairesi (CYTA) Emeklilik Fonu tarafından yasadışı şekilde satın alınması iddiası ile soruşturma uzun zamandır sürmekteydi.

Son olarak tutuklanan AKEL Politbüro üyelerinin, Mali Sekreter Venizelos Zanettos ve Örgüt Sekreteri Christos Alecou olduğu bildirildi.

Geçen hafta  güneydeki gazeteler konuyu haber yapmışlardı. Söz konusu Kıbrıs Türk arazisini satın alan ve ardından “çok daha yüksek” miktar karşılığında CYTA’ya satarak “büyük” kar elde ettiği belirtilen işadamı Nikos Lillis’in Rum polisine verdiği ifadede, AKEL’in Larnaka Bölge Komitesi üyelerini ve partinin ileri gelenlerini kendisinden rüşvet almakla suçladığını yazan gazeteler, 234 bin Euro değerindeki iki çekin AKEL Larnaka Bölge Komitesi hesaplarına yatırıldığını da işadamının ifadelerine dayanarak yazmışlardı. Bu haberler üzerine AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu konu hakkında yaptığı açıklamada, AKEL Larnaka Bölge Komitesi hesapları konusunda Mahkeme önünde verilen ifadelerden ortaya çıkan konuların ve durumun tam olarak ne olduğunun araştırılmasını istemişti. Kiprianu açıklamasında ayrıca, belirli suçlamaları kanıtlayacak herhangi bir şey olmadan isimlerin teşhir edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirmişti.

Daha önce de dava kapsamında CYTA Genel Müdürü görevinden ayrılmak zorunda kalmış, daha sonra ise tutuklanmıştı. 24 Eylül’de CYTA Yönetim Kurulu Başkanı Stathis Kittis, EPOET Sendikası Sekreteri Orestis Vasiliyu, CYTA Personel Müdürü Yannis Sotirulla ve Tapu Dairesi memuru Grigoris Sotirulla tutuklanmıştı.

Eylül başında ise işadamı Nikos Lillis ve Kıbrıs İstihbarat Teşkilatından iki polis çavuşu tutuklanmıştı.

Yine bu dava kapsamında bazı işinsanlarının da ifade verdiği biliniyor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin