toplumsal muhalefetsendikal hareketDEV-İŞ ve TÜRK-SEN'den ortak açıklama
yazarın tüm yazıları:

DEV-İŞ ve TÜRK-SEN’den ortak açıklama

Yeniçağ podcastını dinleyin

devis ve turksenDEV-İŞ ve TÜRK-SEN yaptıkları ortak açıklamada hükümete eleştirilerde bulunuldu. Açıklama şöyle:

Geçtiğimiz hükümet döneminde çalışma yaşamına ilişkin hazırlanan yasa değişiklik tasarıları sendikalarımıza 1 veya 2 gün önce iletilerek “gelin görüş verin” denirdi. Sendikalarımız ise böylesi bir tutumun, yapılması düşünülen değişiklik ile alakalı “işte herkesten de görüş istedik” gibi demagojik bir yaklaşımı “demokratik katılımcılık” olarak sunulması olarak değerlendirir ve zaten böyle bir toplantıya katılmanın göstermelik olduğunu bilerek toplantıya katılmaz kamuoyuna yönelik ise gerekli açıklamaları yapardı.

UBP’nin hükümetten gitmesi ile birlikte, Demokratiklik ve Şeffaflık vaad ederek hükümete gelen CTP-BG ile DP-UG hükümetinin benzer tavırlara girmesini ise kabul etmemiz mümkün değildir.

23 Ekim’de (bugün), Meclis’ten olduğunu söyleyen birisinin sendikalarımızı telefon ile arayıp 25 Ekim’de Meclis İdari ve Sosyal İşler Komitesine gelip “Sosyal Güvenlik Değişiklik Yasa Tasarısı” hakkında görüş verebilirsiniz demesi ve üstelik de bizlere herhangi bir taslak ve evrakların iletilmemesi açıkcası bizleri hem üzmüş hem de şaşırtmıştır.

DEV-İŞ ve TÜRK-SEN olarak konuyu birlikte değerlendirdik, şu anda Meclis Komitesinde “Sosyal Güvenlik Değişiklik Tasarısı” varmış, bizlerin haberi bile yok. Tasarının çalışanların lehine mi aleyhine mi olduğundan bile bilgimiz yok. Bir gün sonra ise bilmediğimiz bu konuda gidip görüş vermemiz isteniyorsa bu tavrı acemilik olarak mı, yoksa eskisinden beter mi olarak değerlendirelim?

Belirttiğimiz gibi konuyu DEV-İŞ ve TÜRK-SEN olarak değerlendirerek bu durumu kınadığımızı, ilgili komiteye konu mankenleri olarak katılmayacağımızı belirtiriz. Bu çerçevede, Meclis İdari ve Sosyal İşler Komitesini daha ciddi olup gerekli dökümanları en az bir hafta önce sendikalarımıza resmi olarak yazılı iletip ilgili toplantıdaki bu gündemi yeniden ele almaya davet ederiz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin