seçimlerboykot 2013“BOYKOT ÇOK KORKUTTU”
yazarın tüm yazıları:

“BOYKOT ÇOK KORKUTTU”

Yeniçağ podcastını dinleyin

boykot2013YKP Boykot Eylem Komitesi üyesi Murat Kanatlı’nın açıklaması şöyle:

Dün en çok satan diye bilinen günlük iki gazete manşetinin boykota ayrılmış olması tesadüfi değildir.

Daha önce de Mehmet Ali Talat en üst perdeden çağrı yapmıştı, onun yerine gelen Derviş Eroğlu da rejimi ve sistemi koruma adına “sandığa gidin, bizi üzmeyin” çağrısını bir kez daha yaptı, gazete de bunu alıp manşetten duyurdu.

Serdar Denktaş’ın “boykot işe yaramayacak” açıklaması da başka bir gazetenin manşetindeydi. Ama Serdar Denktaş, seçime katılmak ve vekil olmak işe yaramaktadır, o zaman kendisi bir yılda yapılan meclis oturumlarının yüzde 60’dan fazlasına neçin ve neden katılmadığı sorusuna elbette yanıt vermedi. Kendi partisi vekili Mustafa Arabacıoğlu’nun bu meclisten bir şey olmayacağını ilan edip siyaseti bıraktığını ve artık meclis oturumlarına katılmayacağını da meclis kürsüsünden ilan ettiğine göre sandığa gitmek ne işe yarayacak? Bu nedenle Serdar Denktaş’ın manşetlere çıkan açıklamasını tersten okumak gerekmektedir, asıl boykot işe yarayacak siyasi bir eylem olacaktır.

İrade zaten Kıbrıslı Türklerin elinde değil. Meclisten geçen yasalara bakıldığında bunların çok ciddi bir kısmının Türkiye’nin dayattığı paket çerçevesinde geçen yasalar olduğu görülebilmektedir. Bunlar dışında sembolik bir iki yasa ve yasa değişikliği dışında Kıbrıslı Türkler için doğru düzgün meclis çalışmamıştır. Denetim görevini de yerine getiremediğini meclis başkan yardımcısı açıklanmıştı. Bu nedenle TC’nin sivil ve askeri bürokratların dayatmalarını hayata geçirecek vekilleri belirlemek için yapılacak bu seçime katılmayarak, talimatla yönetilmeyi kabül etmediğimizi net şekilde ortaya koymak için acenta seçime hayır demek önemlidir.

İradenin bizde olmadığı, TC’nin talimatları ile işlerin çevrildiği yani AKP’nin acentası olarak işlerin burdaki siyasi yapılar tarafından yapıldığı meclisin yeni vekilleri için sandığa gidin çağrıları bu nedenlerle anlamsızdır.

Ama en tepedekilerin paniklerinden belli oluyor ki boykot etkili olmuştur. O kadar etkili olmuştur ki seçime katılan en sağdan en sola herkes boykotu dert edindi, çürüyen bu rejime vekil seçmek için, insanları sandığa götürmek için çağrılar yapmaktadır.

YKP, bir kez daha iradenin bizde olmadığı, talimatla işlerin çevrildiği böylesi bir yapıya tepkilerin boykot ile ortaya konması önemine dikkat çeker.

Boykot etkilidir çünkü egemenler paniklemiştir açıklamaları manşetlere yansımaktadır. Boykot onları korkutmuştur.

Bu koşullarda böylesi etkili bir siyasal mesajın yaygınlaştırılması için YKP bir kez daha sandığa gidilmeyerek yeni bir Kıbrıs’ın önünün açılması için herkesi boykot kampanyasına katılmaya çağırır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
215AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin