güncel haberkıbrıs haberMaliye Bakanlığı ve Merkez Bankası Bank of Cyprus’la ilgili tıraşlamayı açıkladı
yazarın tüm yazıları:

Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası Bank of Cyprus’la ilgili tıraşlamayı açıkladı

Yeniçağ podcastını dinleyin

kha(KHA) Maliye Bakanlığı ve Kıbrıs Merkez Bankası, Bank of Cyprus’un yaklaşık %12 Ortak Öz Sermaye Birinci Aşama Oranı sermaye yeterliliğini artıran %47.5’lik sigortasız mevduat hisselerinin tüm faiz oranlarının tam olarak yenilendiğini duyurdu.

Maliye Bakanlığı ve Kıbrıs Merkez Bankası tarafından yayımlanan basın açıklamasında, bu gelişmeyle belirsizlik döneminin bittiği, bunun bankanın tasfiye sürecinin nihai aşaması olduğu ve başka tedbir uygulanmayacağı belirtildi.

Kıbrıs’a verilen 10 milyar avroluk kurtarma paketinin bir bölümü olarak adanın en büyük borç veren bankası olan Bank of Cyprus bir çözünürlük sürecine girmişti.

 

Bank of Cyprus’un sermaye artırım oranı %47.5 oldu

Kıbrıs ve uluslararası kreditörleri, Bank of Cyprus’un sermayesini artırmak için 100,000 Avro’yu aşan mevduatların %47.5’ini öz sermayeye dönüştürme  kararı aldı.

Hükümet Sözcüsü Vekili Viktoras Papadopulos Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kıbrıs Merkez Bankası’nın yetkili Konsolidasyon İdaresi olarak % 47.5’lik kesin bir oranda karar kıldığını duyurdu.

Hükümetin bağımsız uzman ajansların çalışmalarını da dikkate alarak gerekli sermaye verim oranının daha düşük bir oranda da olabileceğini düşündüğünü açıklayan Papadopulos, hükümetin Pazar günü bu doğrultuda yapılan müzakereler sırasında somut öneriler sunduğunu bildirdi.

Kıbrıs’ın Troyka’yla Mutabakat Zaptı’nın katı bir şekilde uygulanmasına karar vermesinin krizden hızlı bir şekilde çıkmasını amaçladığını kaydeden Hükümet Sözcüsü Vekili, ekonominin “umutlu istikrar durumu”ndan da söz etti.

Nikos Anastasiadis başkanlığında toplanan Ulusal Ekonomi Konseyi’nin toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Papadopulos, Troyka’nın değerlendirmeleri ışığında, Konsey’in, Memorandumun uygulanma sürecini, ekonomide ve banka sistemindeki şimdiki gelişmeleri dikkate aldığını ifade etti.

Konsey’in önerileri ve görüşleri Cumhurbaşkanı ve hükümete sunduğunu, bunların siyasi partilere de verileceğini belirten Papadopulos, şöyle devam etti:

“Bugünkü görüşmede katılımcılar, krizden çıkma yoluna geri dönmek için ekonomiye hız verecek durumun umutlu bir istikrarı olduğunu vurguladılar.”

“Katılımcılar, Memorandumun kesin biçimde uygulanması, krizden çıkmanın en hızlı yolu olduğunda görüş birliğine vardılar.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin