seçimlerboykot 2013Mühür, tercih, karma ile uğraşma; tek seçenek boykot
yazarın tüm yazıları:

Mühür, tercih, karma ile uğraşma; tek seçenek boykot

Yeniçağ podcastını dinleyin

boykot2013YKP Boykot Eylem Komitesi adına Rasıh Keskiner’in açıklama şöyle:

Kıbrıs’ın kuzeyinde, Ankara’nın yerel alt yönetiminde yaratılan vitrinin süslerinden olan meclisin tadilatı için her şey hazır. Bu tadilatta yer alacak siyasi partiler, sıra sıra adaylarını tanıttılar ve sahne aldılar. Tek endişe ettikleri, yaratılan bu bataktan sağlam çıkamayacakları. Bunun için de seçmene “biz ettik siz etmeyin, kıymayın bize” diye yalvarmaktadırlar.

Yıllardır söylüyoruz, bu meclisin bir etkisi ve yetkisi yoktur. Dolayısı ile etkisi ve yetkisi olmayan bir mecliste yer almak için yanıp tutuşmaya gerek yoktur. Daha dün mecliste yaşananlar bile siyaset platformunun mevcut düzen partileri sayesinde ne denli kirlendiğini göstermektedir. İrade Ankara’dadır. Elçi’nin daha bir hafta önce, yeni hükümeti ziyareti, onları kutlamak, onlara bağlılığını bildirmek için değil ama AKP’nin talimatını iletmek içindi. Nitekim, “sizlerle imzaladığımız protokollerin aynen devam etmesini talep ediyoruz” dedi.

Talep etti!

Bu ve benzeri olaylar yaşanmaktadır. Her alana müdahalelerle Kıbrıslının yaşamı zindana çevrilmiştir. Artık AKP açık oynamaktadır. Onlar açık oynadığına göre, Kıbrıslıların da açık oynaması kaçınılmazdır. Herkese anladığı dilden konuşulmalıdır.

Şimdi son bir haftadır, siyasi parti yetkilileri her şeyi bıraktılar, seçmene “amman karma yapmayın; sandığa gidin” çağrıları yapmaktadırlar. Karma oy kullanılmasını teşvik edenlerse, “ seçin, övükleyin” diye tavsiyelerini tekrarlamakta; bir anlamda yurttaşlara, karpuz seçer gibi “ seçmece bunlar” çağrısı yapmaktadırlar.

Yeni Kıbrıs Partisi olarak, Kıbrıslılara açık açık, pervasızca saldıran, bize yaşam hakkı tanımayanlara karşı açık ve net tavrımızı ortaya koyuyoruz ve halkımıza çağrımızı tekrarlıyoruz: Koltuk sevdası ile yanıp tutuşanların, Ankara’nın acentası olmak isteyenlerin çırpınışlarına, feryadına ve “sandığa gidin” yalvarmalarına itibar etmeyin. Onlar Rejimin bekçileridir ve bu Rejimin devamından yanadırlar. Bu çerçevede ne mühür, ne karma, tertemiz bir boykot. Bizleri her şeyimizle yok etmek için yola çıkanlara karşı ayağa kalkalım ve hep birlikte sesimizi yükseltelim. Sandığı boykot edelim. Seçime katılımı ne kadar aşağıya çekersek mevcut Rejim o kadar zayıflayacaktır. Ayrıca uluslararası camiada burada yapılan her şeyin bir oyun olduğu daha net anlaşılacaktır.

Mühür, tercih, karma ile uğraşma; tek seçenek boykot.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin