seçimlerboykot 2013“Sandığa gidin” yalvarışları başladı!
yazarın tüm yazıları:

“Sandığa gidin” yalvarışları başladı!

Yeniçağ podcastını dinleyin

boykot2013YKP Parti Meclisi üyesi Rasıh Keskiner seçim sürecini değerlendirdi. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Hiçbir anlamı kalmayan, ama günlerdir gündemi meşgul eden önümüzdeki seçimlerde aday olabilmek için kılıktan kılığa girenlerin kapışması sona erdi ve kampanya başladı.

Seçimde acenta olmayı kabul eden tüm partiler konuşmalarında hep “ iktidarrrr” dediler.

Oysa onlar da iktidarın Ankara’da olduğunu bilmektedirler.

Yeni Kıbrıs Partisi, bu seçimi boykot etmektedir. Halkı sandığa gitmemeye çağırmaktadır. Herhangi bir alanda rejimin gazabına uğrayan birey ve kitleleri ayağa kalkarak tepkilerini sandığa gitmeyerek göstermeye çağırmaktadır. YKP’nin bu çağrısı hem yasal hem de demokratik bir haktır. Ve YKP bu hakkını seçimi boykot etmekle kullanmaktadır.

YKP’nin bu çağrısı, düzen partilerini rahatsız etmiş olmalı ki kitlelere “amman ne olur boykota itibar etmeyin” diye yalvarmaya başlamışlardır. Rejimin eski cumhurbaşkanı da bu işten çok rahatsız olmuş olacak ki o da inciler dizerek halkın boykota katılmamasını emretmektedir. “oy kullanılmaması yasadışı seçmenlerin etkisini artırır” diyen eski cumhurbaşkanı bu yasadışı seçmenlerin kendi hükümetleri döneminde de yapıldığını, hatta yasadışı vatandaşlık ve seçmen yapılmasının önünün, yasal düzenleme ile kendi hükümet dönemlerinde açıldığını unutmuş olmalıdır. Ayrıca, eski cumhurbaşkanı geçmiş cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, bu yasadışı seçmenler yok muydu ve bu yasadışı seçmenlerden oy istememiş miydi?

Mehmet Çakıcı ise seçime katılmamanın statükoya yarayacağını söylerken, YKP’nin statükoyu yıkmaya, kendisinin ise statükoyu cilalamakta olduğunu hatırlatmak isteriz!

Benzer sözleri geçmiş seçimlerde de işittik. Ankara Yönetimlerinden de işittik. Hatta, seçmenlere, “boykot etmeyin, sandığa gidin ve isterseniz oyunuzu yakın, ama sandığa gidin” yalvarışları hatırlanmaktadır.

Yeni Kıbrıs Partisi, Kıbrıslının iradesinin yansımayacağı bir seçimde yer almamaktadır. Seçim platformunun mevcut siyasi parti ve bu partilerden aday olabilmek için çarpışanların yarattığı bu batak içinde yer almamaktadır. Bu rejimi ve rejimin temsilcilerini ve ülkenin her yanını yandaşlarına peşkeş çeken şu andaki AKP Yönetimini teşhir etmek için sandığa gitmemektedir.

Bu çerçevede YKP bir kez daha tüm birey ve kitleleri sandığa gitmemeye, aktif boykot mücadelesine destek vermeye çağırmaktadır.

Sandığa katılım ne kadar az olursa, zaten meşruiyeti olmayan bu acenta yönetiminin ve bunu besleyen bu rejimin bir an önce bertaraf edilmesi hızlanacaktır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin