seçimlerboykot 2013YKP’den “acenta seçimine hayır” kararı
yazarın tüm yazıları:

YKP’den “acenta seçimine hayır” kararı

Yeniçağ podcastını dinleyin

baslik_ykp

Dün akşam (10 Haziran, Pazartesi) toplanan Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Parti Meclisi erken seçim sürecini değerlendirdi. İlçe toplantılarından gelen görüşler çerçevesinde somut koşulları değerlendiren Parti Meclisi, Yürütme Kurulunun önerisi ile kitlelere acenta seçimine taraf olmadıklarını gösterebilmeleri yönünde seçenek yaratılmasına ve sandığa gitmeyerek aktif şekilde tepkilerini göstermek için siyasal kampanya yapılmasına karar verdi.

Konu ile ilgili değerlendirme yapan YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Celal Devrim Önen, ister seçime girsin, ister seçimleri boykot etsin, YKP’nin söyleminin buna bağlı olarak değişmeyeceğini belirtti ve seçimin de boykotun da rejimi deşifre etmek ve alternatifler üretmek için YKP tarafından birer araç olduğunu ve zaman zaman kullanıldığını hatırlattı. Önen “YKP, her seçimi kendi koşullarında değerlendirir; YKP’nin örgütlenme kapasitesi, halkın beklentileri, diğer siyasi gelişmeler gibi somut faktörleri, verili koşulları değerlendirir. Dolayısıyla YKP’nin seçime girip girmeme, ittifaklara dâhil olup olmama kararlarını da bunlar şekillendirir” dedi. Önen, tüm bunları partinin çeşitli örgütlerinde değerlendirdiklerini ve dün akşam da bu çerçevede 28 Temmuz seçimlerinde etkin boykot kampanyası yaparak dâhil olmaya karar verdiklerini açıkladı.

Önen, kendilerine resmi olarak ulaşan KSP’nin görüşme talebini değerlendirdiklerini, Yürütme Kurulu olarak KSP ile en kısa sürede toplantı ayarlanarak, görüş alış-verişinde bulunacaklarını söyledi. Önen, seçimlere yönelik YKP’nin kapsamlı değerlendirmesini 13 Haziran, Perşembe günü düzenleyecekleri basın toplantısı ile açıklayacaklarını belirtti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin