seçimlerboykot 2013Sorun birkaç kişinin övüklenmesi ile çözülmez

Sorun birkaç kişinin övüklenmesi ile çözülmez

Yeniçağ podcastını dinleyin

baslik_ykp

YKP Parti Meclisi üyesi Rasıh Keskiner seçim sürecini değerlendirdi. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

TC Asker-Sivil Yönetimlerinin, Kıbrıs’ın kuzeyinde yerli temsilcileri ile birlikte oluşturdukları vitrin’in süslerinden birisi olan “meclis” yenilenme operasyonu hızla devam etmektedir. Bugün, o hiçbir anlamı kalmayan “meclis”e atama yapılacak olanların partilerce seçiminin son günü.

Aylarca UBP kurultayı ile gündemi meşgul edenler, aslında perde gerisinde çevirdikleri dümenlerin görünmemesi için perdeleme yaptılar. Bu perdenin gındırıklanıp perde gerisinin halk tarafından görünmemesi için çabalayıp durdular. Şimdi ise adına seçim denen olay ile yine insanlarımızı yanıltmaya çalışmaktadırlar. Her şeyi ile çöken, hiçbir saygınlığı ve inandırıcılığı kalmayan siyaset kurumunda ilginç ve utanç verici gelişmeler yaşanmaktadır. Dün hiç çekinmeden vekil transferleri ile menfaat düzenlerini sürdürmeyi hedefleyenler, bugün aday saptamada da aynı transfer anlayışı ile hareket etmektedirler. Adeta bir aday saptama savaşı sürmektedir. Liste başı olabilmek için adayların yapmadığı tehdit atmadığı takla kalmamıştır. Kendine, koltuk için garanti bir yer bulmak için bir günde üç siyasi partiyi dolaşanları görmekteyiz. Siyasi partiler de aynı şekilde “kim olursan ol” bana gel çağrısı yapmaktadırlar. Bu da göstermektedir ki artık partiler arasında bir fark kalmamıştır. Yozlaşmış bu düzende figüran olmayı kabullenenlerde de bir fark kalmamıştır. Bütün bu gerçekler karşında bazıları da halka bu figüranlar arasından iyilerini “övükleyin” yani “seçin” tavsiyesi yapmaktadır. Neyi övükleyeceksiniz ki, bataklıkta övüklenecek bir şey kaldı m?

Yeni Kıbrıs Partisi, halkımızın gözü önünde oynanan bu gösteriye hayır diyor. Açık açık halkın gözü önünde, utanmadan bu rezillikler yaşanmaktadır. Halkımıza çağrımız şudur:

Biz boykottayız. Hiçbir anlamı kalmayan, tamamen figüranların atamasının yapılacağı bir seçimde sandığa gitmiyoruz. Sorun, bataklık içinden birkaç kişinin övüklenmesi ile halledilecek bir sorun değil, sorun rejim sorunudur, sistem sorunudur. Biz bu bataklığın kurutulması için mücadele ediyoruz. Katılın bize. Sandığa gitmeyin. Ankara Yönetimlerinin buradaki acentalarını atama oyununa iştirak etmeyin. Ayağa kalkın ve tepkinizi sandığı boykot ederek gösterelim.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
215AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin