güncel haberkıbrıs haberYSK açıkladı: Seçmen Sayısı 11 Bin Arttı, Normal Değil!
yazarın tüm yazıları:

YSK açıkladı: Seçmen Sayısı 11 Bin Arttı, Normal Değil!

Yeniçağ podcastını dinleyin

nolan(BRTK) Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Nevvar Nolan seçim sürecini değerlendirdi. Nolan, seçmen sayısında 2009 yılından bu güne 11 bin artış olduğunu ve şu anki seçmen sayısının 172 bin 528 olduğunu açıkladı. Nolan “Son milletvekilliği genel seçimi 2009 yılında yapılmıştı. 4 yıllık süre içerisinde seçmen sayısında 11 bin kusur artış olmuştur. Normal olduğu iddiaları bana öyle gelmiyor” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Nevvar Nolan, vatandaş olmanın seçmen olabilmek için yeterli kıstas olup olmadığı konusuna da açıklık getirdi.

Nolan, “Seçmen olabilmek için yurttaşlığın yanında aynı zamanda bu ülkede ikamet ediyor olmanız lazım.İkamet ediyor olacaksınız ki seçmen listelerine kaydınız yapılsın. İkamet ettiğiniz ilçenin seçim listesine kaydınız yapılsın.Yurtdışına ikamet eden çok sayıda yurttaşımız vardır. Ama üzgünüm eğer KKTC sınırları içinde değilseniz sizin daimi ikametgahınız siz KKTC de yapılan seçimlerde oy kullanamazsınız. Çünkü siz seçmen değilsiniz. Seçmen listelerinde bu tür örnekler hiç mi yok dersiniz olabilir. Bunların ayıklanması kolaydır.” Şeklinde konuştu.

Seçimlere katılımın düşük olacağı görüşünde olan Nolan, “28 Temmuz tarih itibarı ile yurttaşların turistik gezi amacı ile yurtdışında oldukları bir dönem.Genelde en yüksek sayı bu dönemde yapılıyor. Benim kişisel tahminin hiç kimse yurtdışına yapacağı tatil amaçlı geziyi işte seçim vardır yapmayım demeyecektir. Orda bir ciddi bir kayıp olacak. Seçmenlerin sandığa gidip oy kullanmamaları yönünde bazı telkinler vardır. Bu kadar zamandır oy kullanıyoruz da ne oluyor en değişiyor gitmeyelim oy kullanmayalım diye söylemler var.Bir miktar da onlar etkili olabilir. 28 Temmuz’da seçimlere katılım oranının çok yüksek olacağı noktasında değilim. 2009 yılında yüzde 81-82 civarında katılım vardı bu iyi bir rakamdı. Bu seçimlerde 2009 yılındaki rakamı bulamayacağız. Ama inşallah buluruz diyorum ancak ihtimal düşük” dedi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin