güncel haberkıbrıs haberLefkoşa Barosu'ndan Türkiye'deki meslektaşlarına destek
yazarın tüm yazıları:

Lefkoşa Barosu’ndan Türkiye’deki meslektaşlarına destek

Yeniçağ podcastını dinleyin

barobaroLefkoşa Mahalli Barosu, Taksim Meydanı’ndaki polis müdahalesini protesto eden avukatların tutuklanmasını kınayarak, Türkiye’deki meslektaşlarına destek verdi.

Lefkoşa Mahalli Barosu Başkanı Gökan Asafoğulları, konuyla ilgili açıklamasında, bir süreden bu yana gerek “Taksim Gezi Parkı”nda, gerekse Türkiye’nin birçok şehrinde yaşananları endişe ve üzüntüyle gözlemlediğini söyledi.

Yaşananların bir an önce müspet bir şekilde tarafların uzlaşısıyla sonuçlandırılması temennisinde bulunan Asafoğulları, avukatların meslek icra ederken mahkeme binalarından zorla, şiddet kullanılarak yaka paça gözaltına alınmasından büyük üzüntü ve endişeye duyduğunu belirtti.

Asafoğulları; “Sebep ne olursa olsun Avukatlara yapılan bu müdahale ve hareketlerin bir izahı olamaz kanaatindeyiz” dedi.

Açıklama şöyle:

Biz Lefkoşa Mahalli Barosu olarak,  gerek yurt içi gerekse de yurt dışına yaşanan güncel olayları takip etmekteyiz. Öncelikle bir süreden bu yana gerek “Taksim Gezi Parkı”nda yaşanan olaylar gerekse Türkiye’nin birçok şehrinde yaşananları endişe ve üzüntü ile gözlemlemekte olup, temennimiz bu tarz olumsuz olayların bir an önce müspet bir şekilde tarafların uzlaşısı ile sonuçlandırılmasıdır. Devamla son olarak bazı medya yayımlarından görünen ve özellikle meslek icra ederken mahkeme binalarından zorla, şiddet kullanılarak yaka paça gözaltına alınan Avukatların görüntüleri biz Kıbrıslı meslektaşlarda büyük üzüntü ve endişeye sebep olmuştur. Sebep ne olursa olsun Avukatlara yapılan bu müdahale ve hareketlerin bir izahı olamaz kanaatindeyiz. Polisin sadece iktidar edenlerin değil tüm halkın polisi olduğunu unutması, karşısındakinin insan olduğunu unutması aslında sadece ve sadece kendilerinin insan olduklarını unutmasıdır. Türkiye’de devam eden protesto ve eylemlerde ortamın yatıştırılması, halkın, eylemcilerin sözlerine kulak verilmesi ve tüm kesimlerin hemfikir olacağı bir orta yolun bulunması  yerine bunu kişiselleştirerek, kin güderek ve adeta intikam alırcasına üzerine saldırarak meseleyi sonlandırmaya çalışmak ancak ve ancak şiddeti arttırır ve hiçbir sorunu da çözmez. İnsan Hakları normlarına aykırı yaptırım ve kolluk hareketlerini, tamamıyla meslek icra etmeye çalışan Avukatların bu normlara aykırı ve Türkiye Cumhuriyetinin de taraf olduğu “Havana Kuralları” ile bağdaşmayan yaptırımlara ve/veya müdahalelere maruz bırakılmalarını kabullenmemiz asla söz konusu değildir. Bizler; hukuk insanları, Avukatlar, özgürlük ve demokrasi mücadelelerinde her daim ön saflarda yer alan kesim olarak meslektaşlarımıza yapılan bu zulmü kınıyor ve meslektaşlarımızla birlik ve dayanışma içerisinde olduğumuzu beyan ediyoruz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin