güncel haberkıbrıs haberEDON’un 26. Kıbrıs Gençlik ve Öğrenci Festivali
yazarın tüm yazıları:

EDON’un 26. Kıbrıs Gençlik ve Öğrenci Festivali

Yeniçağ podcastını dinleyin

edonEDON’un açıklaması şöyle:

EDON Merkez Konseyi’nin organizasyonunu kararlaştırdığı 26. Kıbrıs Gençlik ve Öğrenci Festivali 3, 4 ve 5 Temmuz 2013 tarihlerinde Lefkoşa’da Mağusa Kapısı’nda gerçekleştirilecektir.

Yüzlerce EDON kadrosu ve üyesi gelecek mücadeleler için manevi güç verecek canlı ve keyifli bir şenlik ortamı yaratma hedefiyle bu küçük ve güzel alanın kurulması için yoğun olarak çalışacaklar. Gençler için zengin bir festivali özenle hazırlayacaklar. Gençler yaratacaklar, gençler kültür üretecekler. Gelecek için hayalleri olan vizyon sahibi gençler umutlular; toplumdaki rollerini talep ediyorlar ve mücadele ediyorlar. Gençler hayata, daha iyi bir yarın umuduna inanıyorlar.

Festival faaliyetleri Kıbrıs’ın çeşitli yerlerinde, köylerde, semtlerde, ilçelerde gerçekleştirilecek festival öncesi etkinliklerle başlayacaklar.

Bu yılki festivalin ana sloganı “Örgütlenme – Direniş – Halkımız için Gençlikle Perspektif” olacak. Genç nesillerin vizyonlarını katledenlere ve düzene karşı gençliğin örgütlü mücadelesi mesajımızı bu festivalde de güçlü bir biçimde dile getiriyoruz. Gençliğe inanıyoruz ve gençlikle birlikte, gençlik için mücadele ediyoruz.

Memorandum’un boyunduruğuna karşı, kazançları özelleştiren ve zararları toplumsallaştıran bu haksız sömürü düzenine ve buna hizmet edenlere karşı direniyoruz. Kapitalist barbarlığın sahte dünyasına karşı, emperyalizmin dayatmalarına karşı, bölünmüş bir durumdaki vatanımızın NATO yapılarına sokulmasına karşı direniyoruz. Yoz kültüre, yalanlara ve ikiyüzlülüğe karşı direniyoruz. Gençleri siyaset ve toplumla ilgilenmeyen, iradesiz kişiler ve sistemin piyonları haline getirmeyi isteyenlere karşı direniyoruz.

Kemer sıkma, sefalet, işsizlik ve yoksulluk memorandumlarını reddediyoruz. Sömürüye, haksızlıklara, baskıya, beyin yıkamalarına karşı direniyoruz. Halk karşıtı barbar memorandum tek yol değildir. Kredisini faizleriyle geri almayı amaçlayan Troyka’nın ve neoliberal uç politikaları uygulama fırsatını yakalayan hükümetin hedefi halkı yıllar boyu kendi çıkarlarının esiri yapmaktır. Memorandum içerisinde kalmaya devam etmenin Kıbrıs sorunu açısından da, doğal gazın idaresi konusunda da ciddi olumsuz sonuçları olacaktır. Kıbrıs halkının daha iyi yaşayabilmesinin koşulları somut olarak mevcuttur. Yapılması gereken, memorandumun talanından kurtulmaktır. Hükümet edenler neden alternatif seçenekleri tartışmıyor? Halktan yana çözüm yok mu? Varsa neden bunu tartışmıyorlar? Neden korkuyorlar? Halkın iradesinden mi? Onlar hangi demokrasiden söz ediyorlar? Demokrasi diyalog demektir. Boyun eğmek ve egemenliğimizi teslim etmek demek değildir. Koordinasyonlu bir biçimde Avro’dan çıkış alternatif bir seçenektir. Bu öneri gelecek nesilleri ipotek altına sokmadan ülke için perspektif sunun bir öneridir. Tek ölçüt halkımızın ve gençliğin çıkarlarının savunulması olmalıdır.

Ülkeyi sefalet ve yıkıma götürenlere karşı bütün sosyal güçleri geniş bir cephede birlik ve mücadeleye çağırıyoruz.

İşgale ve bölünmeye karşı mücadele ederek, Kıbrıs sorununun çözüm ilkelerini dile getiriyoruz. İki bölgeli, iki toplumlu federasyon çözümünü savunuyoruz. Milliyetçiliğe ve şovenizme karşı mücadele ediyoruz. Kıbrıslırumların ve Kıbrıslıtürklerin yeniden yakınlaşması ve ortak mücadelesi için çalışıyoruz. Ortak vatanımızın yeniden birleşmesi için mücadele ediyoruz.

 

EDON Festivalleri

  • EDON Festivalleri altmış yılı aşkın büyük ve parlak bir tarihi olan bir gelenektir. Canlılığını koruyan ve sürekli olarak yenilenen bir etkinliktir. Bu yıl 68. yılını dolduran bu etkinlik, EDON’a ilham veren ve yol gösteren evrensel vizyonlardan, değerlerden ve ideallerden beslenmekte ve dinamizmini korumaktadır.
  • EDON Festivalleri gençlerin ve toplumun diğer kesimlerinin bilinçlerini zehirleyen çürümüş kültürel ürünlere, yoz kültüre karşı güçlü bir karşı atak mekanizmasını teşkil etmektedir.
  • EDON Festivalleri insanlık ve onur dolu siyasi, kültürel ve toplumsal bir olay olarak halkın ve gençliğin bilincinde yer etmiştir.
  • EDON Festivalleri gençlerin coşkularından ve yaratıcılıklarından beslenmektedir.

 

Bu yılki Festivalin içeriği

EDON’un 26. Kıbrıs Gençlik ve Öğrenci Festivali’nin sanatsal etkinlikleri dört sahnede canlı olarak sunulacaktır.

  • Büyük konserlerin yapılacağı Ana Sahne’de sahne alacak sanatçılar:

3 Temmuz: Reggae ve Latin ritimleriyle Locomondo müzik grubu.

4 Temmuz: Unutulmaz eserleriyle yılların yaşlandıramadığı Vasilis Papakonstantinu.

5 Temmuz: Dört önemli sanatçı bu gecede seslerini birleştiriyorlar: Thanos Mikruçikos, Yannis Kotsiras, Dimitris Basis ve Rita Andonopulu.

 

  • Halk Sahnesi’nde halk müziği, rembetiko, Kıbrıs şarkıları ve folklor gösterileri sunulacaktır.
  • Çocuk Sahnesi’nde küçük dostlarımız için danslar ve tiyatro oyunları sunulacaktır.
  • Küçük Sahne’de amatör öğrenci grupları sahne alacak, tek perdelik oyunlar ve belgeseller sunulacaktır.

Festival alanı her gün tematik merkezler ve yapılacak tartışmalar aracılığıyla fikir ve arayışların özgür dolaşım mekânı olacaktır. Festival alanında aşağıdaki merkezler yer alacaktır:

–      Yurtdışından onlarca örgütün katılacağı Enternasyonal Kent,

–      Öğrenciler alanı,

–      Çalışan Gençler alanı,

–      “GENÇLİK” dergisi köşesi,

–      Kıbrıslıtürk gençlik örgütlerinin katılacağı iki toplumlu alan,

–      Gönüllüler organizasyonlarının yer alacağı alan,

–      Halk gelenekleri köşesi,

–      Kitap sergisi,

–      Çeşitli ürünlerin satılacağı alan.

Siyasi önerilerimiz hakkında bilgilerin sunulacağı tematik merkezler Festival alanında faaliyet gösterecektir. Bütün düzeylerde devlet tarafından sunulan parasız eğitim için örgütümüzün tezleri ve talepleri, Kıbrıs gençliğinin sorunlarının çözümü için mücadele,  bağımlılıklara yol açan maddeler, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı, holiganlık gibi ciddi sosyal sorunlarla mücadele konuları bu merkezlerde sunumu yapılacak olan konular arasında yer alacaktır.

Bizim anlayışımıza göre, kültür bir grup seçkinin ayrıcalığı olmamalıdır. Bu yüzden EDON bir kez daha öncü bir tutum ortaya koyarak, üç gece için 20 avro veya tek gece için 15 avro olan çok düşük bir giriş ücreti ile bu kültürel etkinlikleri izleme olanağını gençlere ve tüm halkımıza sunmaktadır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
238AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin