güncel haberkıbrıs haberBir işçi daha çalıştığı inşaattaki iş kazasında öldü
yazarın tüm yazıları:

Bir işçi daha çalıştığı inşaattaki iş kazasında öldü

Yeniçağ podcastını dinleyin

emirtasciogluİş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği, yapılan tüm uyarılara rağmen Lara Park Otel inşaatının şantiyesinde çalışan Ali Coşkun isimli işçinin merdiven boşluğuna düşerek ağır yaralandığını ve kurtarılmadığını bildirerek, şantiyenin kapatılmasını istedi.

İSG Uzmanları Birliği Başkanı Emir Taşcıoğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Yaptığımız tüm uyarılara ve en riskli sektörün inşaat şantiyeleri olduğunu verilerle ortaya koymamıza rağmen yine Lara Park Otel inşaatının şantiyesinde ölümlü bir iş kazası meydana geldi. Ali Coşkun isimli 58 yaşındaki işçi, merdiven boşluğuna düşerek ağır yaralanmış kaldırıldığı hastahanede kurtarılamıyarak hayatını kaybetmiştir.

Bu iş kazasında maalesef kaza bağıra bağıra geliyorum dedi ama bunu ne alt taşeron ne de ana işveren duydu. Maalesef bu alandaki müteahhitler ve taşeronlar hiçbir önlem almamakta ve yüksek sıcaklık altında, yüksekte çalışmak zorunda kalan işçiler büyük risk altında kalmaktadırlar.

Aynı işyerinde bir ay geçmeden ikinci ölümlü iş kazasının meydana gelmesi bahsi geçen şantiyenin çalışanlar açısından çok tehlikeli olduğunu ve buradaki ana ve alt işverenlerin hiçbir önlem almadıklarını ve İSG konusuna da son derece duyarsız davrandıklarını ortaya koymaktadır. 35/2008 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) yasası’nın 34. maddesine gore Çalışma Dairesi, herhangi bir işyerinde çalışanların hayatını tehlikeye atan bir durum saptadığı zaman, tehlikeli durum giderilinceye kadar o işi tamamen veya kısmen durdurur veya o işyerini kapatır.

Bu çerçevede talebimiz Lara Park Otel şantiyesinde, gerekli tüm iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınıncaya ve yasal zorunluluk olan risk değerlendirme raporu hazırlanıncaya kadar bu şantiye derhal kapatılmalıdır. En azından göz göre göre başka canların yitirilmesinin önüne geçilmiş olur.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin