emekemek haberleri1 Mayıs kutlandı!

1 Mayıs kutlandı!

Yeniçağ podcastını dinleyin

manşet_1mayıs1 Mayıs İşçi Bayramı, bazı sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin düzenlediği mitingle Sarayönü Meydanı’nda kutlandı.

Dev-İş, Türk-Sen, KTÖS, KTAMS ve KTOEÖS’ün yer aldığı 1 Mayıs Tertip Komitesi’nin organizasyonuyla Kuğulu Parkta toplanan kalabalık, Girne Caddesi güzergahından, sloganlar atarak Sarayönü’ne yürüdüler.

Mitingde Arda Gündüz ve Sol Anahtarı şarkılar seslendirirken Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Genel Başkanı Mehmet Seyis, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, PEO Genel Sekreteri Pambis Kyritsis ile SEK Genel Sekreter Yardımcısı Andreas Matcasbirer konuşma yaptı.

 

YKP 1 Mayıs’ta korteji, sloganları ve pankartları ile dikkat çekti

YKP üye, sempatizan ve parti dostları 1 Mayıs’ta saat 17:30’dan itibaren YKP Genel Merkezi önünde buluştu. Saat 18’de Kuğulu Parka doğru yürüyüşe geçen kalabalık YKP kortejinin en önünde “1 Mayıs yaşıyor” onun arkasında da “sınırsız, silahsız, askersiz, garantörsüz SOSYALİST KIBRIS” ve “patrialkal kapitalizme inat emeğimize sahip çıkıyoruz” pankartları yer aldı. 18:30’da Kuğulu Parkta yerini alan YKP’liler daha sonra diğer örgütlerle birlikte Sarayönüne yürüdü. YKP Kuğulu Parktan Sarayönüne kadar da kendi korteji ile yürüdü. Tüm yürüyüş boyunca kortej sık sık İsyan, devrim, özgürlük!, Yaşasın 1 Mayıs!, Yaşasın devrim ve sosyalizm!, Ankara elini yakamızdan çek!, Bağımsız Kıbrıs, bütün halklar kardeştir!, Gün gelecek, devran dönecek, acentalar halka hesap verecek!, Son son son işgallere son! sloganlarını attı.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/101418267063791862141/albumid/5873664464297405121?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin