güncel haberkıbrıs haberGüvensizlik önergesi verildi (tam metin)
yazarın tüm yazıları:

Güvensizlik önergesi verildi (tam metin)

Yeniçağ podcastını dinleyin

meclis

CTP–BG, TDP, DP ve UBP’li 8 milletvekilinin meclise sunduğu ‘güvensizlik önergesi’ Meclis’te görüşüldü ve onaylandı. Meclisi Başkan Vekili Mustafa Yektaoğlu, önergenin görüşülmesi için anayasal olarak gelecek hafta Pazartesi günü görüşüleceğini, bunun bir anayasal kural olduğunu, iç tüzük kuralı olduğunu kaydederek bunun dikkate alınmasını gerektiğini belirtti.

Bu arada 21 Temmuz’da erken seçime gidilmesi oy çokluğu ile, 29 Eylül’de erken erken gidilmesi ise oy birliği İle Meclis’ten geçti. Ancak Meclis Hukuk ve Siyasi İşler Komitesinde CTP ve UBP uzlaşarak erken seçim tarihini oy birliği ile 28 Temmuz 2013 olarak belirledi. Karar 23 mayıs’ta Genel Kurul’a sunulacak.

Mecliste okunup onaylanan güvensizlik önergesi gerekçesi şöyle:

GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ GEREKÇESİ

Kıbrıs Türk Halkı’nın güvenlik, refah ve mutluluğu Cumhuriyet Meclis için esas olup, Anayasamıza göre Hükümet görev ve yetkilerini Anayasa ve yasalara uygun olarak kullanır ve yerine getirir. Görevini layıkıyle yerine getiremeyen, desteğini yitiren böyle bir Hükümetin görevine devam etmesine izin verilmesi Anayasamıza ve demokrasiye terstir.

Mevcut Hükümet icraatları yüzünden şu anda Ülkemiz insanı mutsuz ve umutsuzdur. Bunun başlıca nedenleri arasında, mevcut Hükümetin Hükümet Programında öngörülenleri, söz verilenleri ve ortaya çıkan sorunların aşılması için yapılması gerekenleri yapmamış olmasını sayabiliriz. Bundan dolayıdır ki Halkımızın mevcut Hükümetin sorunları çözeceği yönünde inancı kalmamıştır. Son zamanlarda sivil toplum örgütleri de dahil olmak üzere Halkımızın geniş bir kesimi Hükümetten şikayet etmekte ve medyaya da yansıyan şekliyle Hükümete istifa çağrısı yapmaktadır. Ayrıca iktidar partisi içinde yaşananlar, Hükümetin arkasındaki desteği yitirdiğini açıkça ortaya koymaktadır.

Böylesi bir Hükümetin Halkımıza ve Ülkemize hizmet vermesi mümkün değildir.

Yukarıda belirtilenler ışığında, Mevcut Hükümetin Halkımıza daha fazla zarar vermesini önlemek amacıyla, Ülkemizdeki siyasi istikrarın yeniden inşa edilmesi ve toplumumuzun Meclis’e olan güveninin yeniden sağlanması ve seçimin önünü açmak adına Mevcut Hükümete güvensizlik önergesi verilmesi zaruri olmuştur.

 

DİLEKÇE

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığına,

Lefkoşa.

Cumhuriyet Meclisi İçtüzüğünün 130’uncu maddesi uyarınca Ek’te sunulan gerekçeler doğrultusunda Güvensizlik Önergesini sunar, gereğini saygılarımızla arz ederiz.

Milletvekilinin Adı:

İmzası:

Partisi:

Özkan Yorgancıoğlu

CTP-BG

Mehmet Çakıcı

TDP

Serdar Denktaş

DP

Ahmet Kaşif

UBP

Hasan Taçoy

UBP

Dr. Mustafa Arabacıoğlu

DP

Dr. Sibel Siber

CTP-BG

Özdil Nami

CTP-BG

Mehmet Çağlar

CTP-BG

İlkay Kamil

UBP

Esat E. Serdaroğlu

UBP

Türkay Tokel

UBP

Zorlu Töre

UBP

Afet Özcafer

UBP

Hüseyin Angolemli

TDP

Mustafa Emiroğluları

TDP

Önder Sennaroğlu

CTP-BG

Dr. Mustafa Yektaoğlu

CTP-BG

Dr. Salih İzbul

CTP-BG

Dr. Abbas Sınay

CTP-BG

Dr. Fatma Ekenoğlu

CTP-BG

Ömer Soyer Kalyoncu

CTP-BG

Ferdi Sabit Soyer

CTP-BG

Dr. Arif Albayrak

CTP-BG

Teberrüken Uluçay

CTP-BG

Sonay Adem

CTP-BG

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin