güncel haberkıbrıs haberBelediye personeli için İntibak Komisyonu yeniden düzenleniyor
yazarın tüm yazıları:

Belediye personeli için İntibak Komisyonu yeniden düzenleniyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

meclisÖzellikle Lefkoşa Belediyesinde yaşanan personelin görevlendirmeleri ve kadrolanması konusundaki sorunlarla gündem olan Belediye Personel yasasındaki İntibak Komisyonu oluşumu konusunda yeniden yasal değişiklik yapılması için komite yasa taslağı hazırladı. yasa değişikliği geçerse mahkeme kararları sonucunda İntibak Komisyonu yeniden oluşturulacak. Karar taslağı şöyle:

BELEDİYE PERSONEL (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI GENEL GEREKÇE

Belediye personellerinin intibak işlemlerinin yürütülmesi ve tamamlanması amacıyla 65/2007 sayılı Belediye Personel Yasası uyarınca karar mercii olarak bir İntibak Komisyonu oluşturulmuştur. Bu Yasa’yı değiştiren 26/2010 sayılı (Değişiklik) Yasası ile de oluşturulan bu komisyonun 31 Aralık 2010 tarihine kadar intibak işlemlerini gerçekleştirerek görevini tamamlaması öngörülmüştür. Bununla birlikte komisyonun ürettiği bazı kararlar aleyhine ilgili taraflarca Yüksek İdare Mahkemesine başvurulmuş ve komisyon kararlarının iptaline veya değiştirilmesine yönelik mahkemeden emir veya kararlar alınmıştır. Ancak İntibak Komisyonunun görev süresini tamamlaması sebebiyle alınan bu gibi mahkeme kararlarının gereğini yerine getirecek mercii de ortadan kalkmıştır. Bu gerçekler ışığında Mahkeme kararlarının uygulanmasını sağlayarak adaletsizliği gidermek amacıyla mevcut Yasa yeniden ele alınarak bu Değişiklik Yasa Tasarısı düzenlenmiştir.

 

MADDE GEREKÇELERİ

Madde 1. Yasanın kısa ismi düzenlenmiştir.
Madde 2. Esas Yasa, Geçici 2’nci maddesine İntibak Komisyonu’nun görev süresinin sona ermiş olmasına bakılmaksızın Yüksek İdare Mahkemesi ve/veya başka herhangi bir mahkeme tarafından verilmiş olan kararların uygulanabilmesini sağlayacak koşul bendi eklenerek yeniden düzenlenmiştir.
Madde 3. Yasanın yürürlüğe giriş tarihi düzenlenmiştir.

BELEDİYE PERSONEL (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı  yapar:

Kısa İsim

65/2007

27/2009

26/2010

1.

Bu Yasa, “Belediye Personel (Değişiklik) Yasası” olarak isimlendirilir ve aşağıda “Esas Yasa” olarak anılan 26/2010 Sayılı Belediye Personel (Değişiklik) Yasası ile birlikte okunur.
Esas Yasa’nın Geçici 2’nci Maddesinin

2.

Esas Yasa, Geçici 2’nci maddesine aşağıdaki koşul bendi eklenmek suretiyle değiştirilir;
Değiştirilmesi           “Ancak İntibak Komisyonu’nun karar veya işlemleri ile ilgili olarak Yüksek İdare Mahkemesi ve/veya başka herhangi bir mahkemede açılan davalar sonuçlanıncaya kadar ve/veya sonucuna atfen verilen herhangi bir karar ve/veya emrin gereğinin yerine getirilmesini veya uygulanmasını sağlamak amacıyla İntibak Komisyonu, bu maddede belirtilen tarih şartına bağlı kalmaksızın herhangi bir zamanda toplanarak işlem yapabilir ve karar alabilir.”
Yürürlüğe Giriş

3.

Bu Yasa, Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten başlayarak yürürlüğe girer.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin