seçimleryerel seçim 2013Kimsenin İş Kazasından Ölmediği Başka Bir Lefkoşa Mümkün! - Emir Taşcıoğlu
yazarın tüm yazıları:

Kimsenin İş Kazasından Ölmediği Başka Bir Lefkoşa Mümkün! – Emir Taşcıoğlu

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP Seçim Komitesi adına Emir Taşcıoğlu’nun açıklaması şöyle:

Çalışanların daha sağlıklı, daha güvenli ve daha insancıl ortamlarda çalışmalarını temin etmek sosyal anlayışın olmazsa olmaz bir parçasıdır. Günümüzde insan değer verilen ülkelerde, emek veya teknoloji gerektiren hiçbir iş, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) tedbirleri alınmadan yapılmamaktadır. İSG kavramı adeta çağdaşlığın bir göstergesi durumundadır.

Ülkemizde maalesef bu alanda hiçbir denetim yapılmamakta, çalışanların hayatı adeta hiçe sayılmaktadır. LTB’de de durum ülke genelinden hiç farklı değildir. Geçen yıl meydana gelen ve LTB personeli Mehmet Zubi’nin genç yaşta hayatını kaybettiği korkunç iş kazası hala hafızalardadır.  Buna rağmen ne belediyenin günlük faaliyetlerinde, ne de denetlemekle görevli olduğu inşaat şantiyelerinde hiçbir İSG tedibiri alınmaktadır.

Yeni Kıbrıs Partisi’nin ‘Başka Bir Lefkoşa Mümkün’ yolculuğunda İş Sağlığı ve Güvenliği kavramı çok önemli bir yer tutmaktadır. YKP, hiçbir çalışanın iş kazasında ölmeyeceği bir Lefkoşa’nın mümkün olduğunu haykırmaktadır. Emeğin ve emekçilerin savunucusu olan YKP’nin görüşlerinin hakim kılındığı bir kent ve belediyede, risk değerlendirmesi yapılmadan hiçbir faaliyetin yürütülmesi söz konusu olmayacaktır. Baretsiz, eldivensiz, maskesiz hiçbir çalışanın kalmayacağı gibi meslek hastalıkları denetimi rutin olarak yapılacaktır.

İSG kavramının şehrin genelinde hakim kılındığı, çalışanların mutlu ve sağlıklı olduğu, işlerin güvenli bir şekilde yürütüldüğü bir Lefkoşa tüm Lefkoşalıların hakkıdır. Bu alanda Lefkoşa’nın genelinde bir farklılık görülmesi isteniyorsa, bu ancak ve ancak farklı projeler ortaya koyan, genç ve dinamik bir ekibe sahip Yeni Kıbrıs Partisi ile mümkündür.

Bundan dolayı, Lefkoşalıyı tercihini Yeni Kıbrıs Partisi’nden yana kullanmaya çağırıyoruz. Lefkoşalılar, bu sese kulak verin. Ancak, YKP’ye vereceğiniz desteğin bir anlamı olacaktır.

Çağdaş ve yaşanabilir bir kent için, radikal değişimlerin gözüpek partisi YKP, tek seçenektir.

YKP’ye mühür vur, sesini duyur.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin