seçimleryerel seçim 2013Karar zamanı - Halil Paşa
yazarın tüm yazıları:

Karar zamanı – Halil Paşa

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP Seçim Komitesi adına Halil Paşa’nın açıklaması şöyle:

  1. Hangi parti arazi değer artışlarının vergilendirilmesini ve belediyenin sağlayacağı bu gelir artışı kaleminden tüm Lefkoşalıların yararlanmasını istedi?
  2. Hangi parti adayları, aynı anda hem toplumsal cinsiyet özgürlükçü ve hem de engelsiz yerelden yönetim mücadelesi vermekten bahsetti?
  3. Kim ya da hangi parti Lefkoşa’nın kültürel dokusu korunsun derken, ikiye bölünmüş Lefkoşa’nın birleştirilmesinden, Ermeni Kilisesi’nin gerçek sahiplerine devredilmesinden bahsetti?
  4. Askersiz, sınırsız, duvarsız ve tel örgüsüz bir Lefkoşa için, hiç olmazsa Mağusa kapısının açılması için hangi parti bunca yıldır mücadele ediyor ve bu uğurda gösteriler gerçekleştiriyor?
  5. Yayalar, bisikletliler ve yeşil alanlar ile dost bir kent tahayyülünü kim en çok dile getirdi?
  6. Lefkoşa Belediyesinde yaşanan usulsüzlükleri, yolsuzlukları mafyoz ilişkileri deşifre ederken hangi partinin adayları “bu borç yasa dışıdır ödemiyoruz” diyebildi.
  7. Kim Lefkoşalının mali, idari ve bilgi birikimi açısından kendi kendini yönetmeye ehliyetli ve yetebilir olduğunu ve de TC Elçiliğine avuç açmayacak bir belediye yönetimi inşa edebileceğini dillendirdi?
  8. Nihayet hangi parti dünyadan ve Türkiye’den verdiği örneklerle “Katılımcı Bütçe” uygulamasıyla Lefkoşa’nın bugünkü halinden bizzat şeherin içerisinde yaşayanların elbirliğiyle kurtarılabileceğini ve demokratik bir katılımcılıkla çağdaşlaşabileceğini ortaya koydu?

Yeni Kıbrıs Partisi gerek başkan adayı Murat Kanatlı, gerekse YKP belediye meclis üyesi adaylarıyla çeşitli Televizyon ve Radyo programlarına katılarak, bu siyasi düşüncelerin tümünü dile getiren tek parti oldu.

Oyunu vereceğin zaman artık yanaştı.

Kararını ver!…

Ve iki şeyden birini yap…

Ya bir “karnaval hengamesinde” “slogan yarıştıran” rejimin partilerine ve her seçim döneminde “en” olduğunu iddia edenlere oy’unu vermeye devam et.

Ya da “siyasi mesaj” vermek, “politik yerini” göstermek için, bölünmemiş Kıbrıs haritasıyla Yeni Kıbrıs Partisi’ne bas mührünü.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin