seçimleryerel seçim 2013Yapı denetiminin yapıldığı başka bir Lefkoşa mümkün! - Emir Taşcıoğlu
yazarın tüm yazıları:

Yapı denetiminin yapıldığı başka bir Lefkoşa mümkün! – Emir Taşcıoğlu

Yeniçağ podcastını dinleyin

logo_webYKP Seçim Komitesi adına Emir Taşcıoğlu’nun açıklaması şöyle:

Çağdaş kentler, altyapılarının ve yaşam alanlarının planlandığı, projelendirildiği ve bu plan ve projelere göre hayata geçirildiği kentlerdir. Kıbrıs’ın kuzeyinde bu tanıma uygun kent bulmak çok zordur. Lefkoşa’nın ise bu tanıma uyup uymadığını sormak bile abestir. Kendi belediye binasının dahi kaçak olduğu bir şehirde, imar mevzuatına uymayan yapı bulmak pek zor olmasa gerek.

İmar mevzuatının kişiye özel uygulandığı bir şehirde birçok bina mimari, statik, mekanik ve elektrik projeleri vizelenmeden ve inşaat ruhsatı alınmadan başlamaktadır. Yapılan projelerin de ne oranda hayata geçtiği meçhul, zira yapı denetimi diye bir kavram hiç duyulmamış gibi…

Birçok mimar ve mühendis üyesi bulunan YKP, imar mevzuatının eksiksiz ve eşit bir şekilde uygulanmasının teminatıdır. Yapı denetiminin, bir şehrin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesinin olmazsa olmaz bir şartı olduğunun bilincinde olan YKP, KTMMOB ve diğer ilgili örgütlerle eşgüdüm içinde çalışacaktır. YKP Lefkoşalıların, yeteri kadar park yeri olmayan, kentin nefes almasını sağlayan yeşil alanı bulunmayan, tiyatro binası yapılması için atılan temellerin örtülerek yerine kolej binası yapılan, bu denli plansız bir şehri hak etmediğinin de bilincindedir. Bu yüzden radikal bir anlayışla ‘Başka Bir Lefkoşa Mümkün’ diye haykırmaktadır.

Bunlara ilaveten, başkentin alt yapısı; yolları, kaldırımları, kanalizasyon sistemi ile birlikte yetersiz ve sorunludur. Araç ve yaya trafiği sağlıklı çalışmamaktadır. On dakikalık sağanak yağışlarda tüm Lefkoşa’yı sel basmakta, kent içi ulaşım durmakta, bazı bölgelerde konut ve işyerlerini su basmaktadır. Bu durumlarda, kanalizasyon suları da taşıp yağmur suları ile birlikte kente yayılmaktadır.

Bundan dolayı, Lefkoşalıyı tercihini Yeni Kıbrıs Partisi’nden yana kullanmaya çağırıyoruz. Lefkoşalılar, bu sese kulak verin. Ancak, YKP’ye vereceğiniz desteğin bir anlamı olacaktır.

Çağdaş ve yaşanabilir bir kent için, radikal değişimlerin gözü pek partisi YKP, tek seçenektir.

YKP’ye mühür vur, sesini duyur.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin