.YeniçağmanşetYKP’e BES’i ziyaret etti
yazarın tüm yazıları:

YKP’e BES’i ziyaret etti

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP’e BES’i ziyaret etti OLYMPUS DIGITAL CAMERAYeni Kıbrıs Partisi adayları ve Parti Meclisi üyeleri bugün, 5 Mart 2013, Salı günü saat 10:00’da, 7 Nisan’daki Lefkoşa Belediye seçimlerine yönelik, belediye ve belediye çalışanlarının durumu konularında görüş alışverişinde bulunmak için Belediye Emekçileri Sendikası (BES) ziyaret etti.

Ziyarette YKP delegasyonu YKP adayları, Ceyhun Hami, Mehmet Karadal, Murat Kanatlı ile Seçim Komitesi eş koordinatörü Tegiye Birey ve YKP Parti Meclisi üyeleri Alpay Durduran, Gülay Kaşer, Özkan Varoğlu Halil Paşa ve Rasıh Keskiner’den oluşuyordu.

Hatırlanacağı gibi Rasıh Keskiner BES’in ilk başkanı, Gülay Kaşer ise daha önce BES’in yönetiminde yer almıştı…

Ziyarette BES Başkanı Savaş Bozat, Genel Sekreteri İbrahim Taşarkan, Yönetim Kurulu üyeleri Deniz Kayabaşı ve Mustafa Yalınkaya hazır bulundu.

Ziyaret sırasında konuşan Murat Kanatlı, BES ile olan dayanışmalarının yalnız seçim dönemlerinde olmadığını hatırlattı ve eylem hazırlığında olan BES ile her platformda dayanışmalarını dile getirdiklerini ve getirmeye devam edeceklerini vurguladı. Kanatlı, bugün içine düşürülen durumdan çıkışın mümkün olduğu, bunun da başka bir yerel yönetim anlayışı olduğunu söyledi. Kanatlı, başka bir yerel yönetim derken anladıklarının Lefkoşa’yı Lefkoşalılarla yönetmek olduğunu, katılımcı bütçe uygulamasının da bunun için iyi araç olduğunu anlattı. Kanatlı, belediyenin içine düşürüldüğü durumunun kabul edilemez olduğunu da söyledi ve yasal mevzuatların tam uygulanması için YKP adaylarının ısrarlı çalışmalar yapacaklarının da altını çizdi. Kanatlı, Lefkoşa sorununun yalnız kendi coğrafyası ile kısıtlı bir sorun olmadığını, Kıbrıs’taki statüko var olduğu sürece birçok soruna kalıcı, uzun erimli çözümlerin bulunmasının çok zor olduğunu söyleyerek, kendilerinin bu konudaki Kıbrıs sorunun federal bir çerçevede çözülmesini ve bunun için de bir güven artırıcı önlem olarak askersiz Lefkoşa’yı da talep etmeye devam edeceklerini, YKP’li adaylarının seçilmesi halinde bu konuda da çalışmalar yapacaklarını anlattı.

Kanatlı, çalışanların sosyal güvelik yatırımlarını ve maaşlarını almalarının da çok önemli olduğunu, bunlar için mücadeleyi her platformda sürdürdüklerini bundan sonra da sürdüreceklerini söyledi. Mali sıkıntılar konusunda ise Kanatlı, yasadışı, usulsüz borçlanmaların Lefkoşalılara ödetilmesini kabul etmediklerini söyleyerek, bunun için de hem hukuksal alanda hem de toplumsal muhalefet alanında çalımalar yapılması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Kanatlı, bu ziyarette ayrıca belediye çalışanlarının görüşlerini almak istediklerini, gelişmeleri ve son durumu onlarla değerlendireceklerini söyledi.

Kanatlı’dan sonra söz alan BES Başkanı Savaş Bozat da ziyaret ilgili görüşlerini açıkladı.

Basına yapılan açıklamalardan sonra heyetler toplantıya devam ettiler ve Lefkoşa belediyesindeki çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundular.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin