seçimleryerel seçim 2013YKP, KTMMOB’ni ziyaret etti
yazarın tüm yazıları:

YKP, KTMMOB’ni ziyaret etti

Yeniçağ podcastını dinleyin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA20 Mart, Çarşamba günü saat 11:30’da Belediye Başkan Adayı Murat Kanatlı, Belediye Meclisi Adayı Mehmet Karadal, YKP Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran ve Rasıh Keskiner’den oluşan YKP delegasyonu Kıbrıs Türk Mimar Ve Mühendis Odaları Birliğini (KTMMOB) ziyaret etti. Ziyarette KTMMOB Başkanı Zihni Türkan, Genel Sekreter İzzet Volkan, Genel Sayman Hayati Benli, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Emir Taşçıoğlu, İç Mimarlar Odası Başkanı Biler Demircioğlu hazır bulundu.

Ziyaret sırasında konuşan Murat Kanatlı, YKP’nin seçime katılma nedenlerini ortaya koydu, Lefkoşa Belediyesinde yaşanan sorunlarla ilgili görüşlerini aktardı. Kanatlı, bugün içine düşürülen durumdan çıkışın mümkün olduğu, bunun da başka bir yerel yönetim anlayışı ile mümkün olduğunu söyledi. Kanatlı, başka bir yerel yönetim derken anladıklarının Lefkoşa’yı Lefkoşalılarla yönetmek olduğunu, söz ve karar yetkisinin Lefkoşalılar verilmesini anladıklarını aktardı.

Kanatlı, parti yetkili organlarında bulunan birçok mimar ve mühendisin olduğunu, birçok arkadaşlarının odaların birçok yönetim kademesinde yer aldığını belirterek, görüşmenin adayların kendi görüşlerini aktarması yanında mühendis olan kendilerinin Birlik ve Odaların yaşadığı sorunları paylaşma ve seçim sürecinde bunların nasıl gündeme getirilebileceğinin de ele alınması açısından önemine dikkat çekti. Kanatlı, geçmişte Belediye Meclisinde oy çokluğu ile alınan ve KTMMOB yasasını çiğneyen kararlara şahit olduğunu, YKP açısından bunun kabül edilemez olduğunun altını çizdi. Kanatlı, İnşaat Mühendisleri Odası eski Başkanı Mehmet ASİ Göze’nin parti kurucusu olduğunu, uzun yıllar partinin önemli mevkilerde yer aldığını, onun ve ondan sonra gelenlerin emekleri ile ortaya çıkan Vize Büroları, Birlik yasası gibi konularda YKP’nin birçok üyesinin emek verdiğini, YKP’nin bunların ihlal edilmesine, çiğnenmesine izin vermediğini, sorunlar karşısında anında tepki verdiklerini, seçimden sonraki süreçlerde de bu konuda duyarlı olmaya devam edeceklerini vurguladı.

KTMMOB Başkanı Zihni Türkan da özellikle teknik alanlarda geçmiş Lefkoşa Belediyesi yönetimi ve Lefkoşa’da yaşananlar üzerine açıklamalarda bulundu

Yapılan açıklamalardan sonra heyetler toplantıya devam ettiler ve çeşitli sorunları üzerine görüş alışverişinde bulundular.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin