seçimleryerel seçim 2013YKP, Kıbrıs Gazetesini ziyaret etti
yazarın tüm yazıları:

YKP, Kıbrıs Gazetesini ziyaret etti

Yeniçağ podcastını dinleyin

kibrisKıbrıs Gazetesinde 20 Mart tarihinde yayınlanan haber:

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Belediye Başkan adayı Murat Kanatlı ve belediye meclis üyesi adayları Hamit Aygün ile Faika Deniz Paşa, KIBRIS Medya Grubu’nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Murat Kanatlı, Lefkoşa Belediyesi’nde yaşanan sorunlarla ilgili görüşlerini aktardı.

Kanatlı, belediyenin bugün içine düşürüldüğü durumdan çıkışının “başka bir yerel yönetim anlayışı ile mümkün olduğunu” söyledi.

Yerel yönetim modelinin uygulanamadığını gördüklerini, bu nedenle katılımcı bütçe uygulamasını öngördüklerini belirten Kanatlı, Lefkoşa’yı Lefkoşalılarla yönetmek istediklerini ifade etti.

Kanatlı, seçilmeleri halinde belediyedeki usulsüzlük iddialarının da araştırılıp ortaya çıkarılacağını ifade etti.

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna önem verdiklerinin altını çizen Kanatlı, LTB seçimindeki en fazla kadın belediye meclis üyesi adayının YKP’de olduğunu belirtti.

YKP heyeti, KIBRIS Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar ve KIBRIS Gazetesi Haber Müdürü Ali Baturay ile görüştü.

 

Aygün: Boykot değil, taraf olduk

Kabulde söz alan belediye meclis üyesi adayı Hamit Aygün, YKP’nin seçime giriş nedenini açıkladı. Partinin geçmişi ve çalışmaları hakkında bilgi veren Aygün, diğer sol partilerle ve demokratik örgütlerle kitlesel ve toplumsal muhalefetin içerisinde yer almak istediklerini ancak birliktelik sağlanamadığını ifade etti.

Partinin kendi içinde değerlendirme yaparak seçimleri bu kez boykot etmediklerini, taraf olduklarını belirten Aygün, LTB’de sorgulanması gereken konular olduğunu söyledi.

 

Paşa: Sığınma evleri gündeme gelmeli

Bir diğer belediye meclis üyesi adayı Faika Deniz Paşa da toplumsal cinsiyet eşitliğine verdikleri önemine dikkat çekti.

Yerel yönetimlerin birebir kadınlara temas eden bir konu olduğunu belirten Paşa, kadın sığınma evleri konusunu da gündeme getirmek istediklerini ifade etti.

Paşa, kadının görevi gibi gösterilen birçok konunun kamusal hizmet olduğunu vurguladı.

 

Akar: Yolsuzluk soruşturmaları sonuçlandırılmalı

KIBRIS Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar da, seçimin demokratik bir yarış olduğunu, KIBRIS’ın gazete, televizyon ve radyo kurumlarında herkese eşit haklar tanındığını belirtti.

Başta Lefkoşa olmak üzere ülke genelinde yaşanan kirliliğe dikkat çeken Akar, ilk arzunun çevre temizliğinin yerine getirilmesi olduğunu ifade etti.

Reşat Akar, tüm adayların dile getirdiği gibi yolsuzluk iddialarının soruşturulmasının önemine değindi.

Genel seçimlerde iktidara talip olan siyasi partilerin yolsuzluk konularını araştıracağını söylediğini, seçimden sonra Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun oluşturulduğunu belirten Akar, dosyaların savcılıktan geçtiğini ancak poliste kaldığını söyledi.

Akar, şimdi Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yapıldığı iddia edilen yolsuzluklarla ilgili de soruşturma yapılacağının söylendiğini ifade ederek “Umarım sonuca varılır” dedi.

Toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında, ülkede kadınlara yönelik yapılması gereken birçok proje bulunduğunu belirten Akar, kadın sığınma evlerinin yanı sıra yaşlılara yönelik projelerin de geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Reşat Akar, “Kalıplaşmış siyaset anlayışı terk edilmeli” dedi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin