seçimleryerel seçim 2013YKP, Havadis Gazetesini ziyaret etti
yazarın tüm yazıları:

YKP, Havadis Gazetesini ziyaret etti

Yeniçağ podcastını dinleyin

havadis2Havadis Gazetesinde 19 Mart tarihinde yayınlanan haber:

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) başkan adayı ve bazı meclis üyesi adayları 19 Mart, Salı Havadis Gazetesi’ni ziyaret etti.

Havadis Gazetesi Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Başaran Düzgün, Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Ekmekçi ve Havadis Gazetesi Yazarı Mehmet Moreket’le görüşen YKP adayları Lefkoşa için projelerini anlattı.

 

Kanatlı: Lefkoşa’yı Lefkoşalılar yönetmeli

YKP, LTB başkan adayı Murat Kanatlı ziyarete YKP’nin seçime katılma nedenlerini anlattı ve LTB’de yaşanan sorunlara ilgili görüşlerini aktardı.

LTB’nin bugün içine düşürüldüğü durumdan çıkışın mümkün olduğunu belirten Kanatlı bunun da başka bir yerel yönetim anlayışı ile mümkün olduğunu söyledi.

Kanatlı başka bir yerel yönetim anlayışının ise “Lefkoşa’yı Lefkoşalıların yönetmesi” olduğunu söyledi.

YKP LTB başkan adayı Kanatlı, ayrıca borcu borç alarak çözme taraftarı olmadıklarını, verilmeye hazır olduğu iddia edilen Ziraat Bankası kredileri gibi kredilerin de belediyede daha ciddi sorun yaratacağını savundu.

 

“Ekip olarak yola çıktık”

Kanatlı, YKP’nin belediye başkan adayı ve 15 meclis üyesi adayı ile 16 kişilik bir ekip olarak yola çıktıklarını ifade etti ve şu şekilde konuştu:

“Bir belediye meclis üyesinin as başkanın neler yapacağını öğrenerek yola çıktık. Ekip olarak bu süreçteyiz. Lefkoşa Türk Belediyesi’nin içinde bulunduğu durumdan çıkışı mümkündür. Bu durumun Türkiye’de ve dünyada birçok örneği vardır.”

 

Paşa: Hep birlikte sorunları çözeceğiz

Yeni Kıbrıs Partisi, Lefkoşa Türk Belediyesi meclis üyesi adayı Faika Paşa, Lefkoşa’da yaşanan sorunların çözümü için Lefkoşa halkı ile birlikte hareket edilerek çözüm arayışı içine girmeyi hedeflediklerini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Örneğin engellilerle görüşüp onların çözüm önerilerini dinleyip birlikte çözüm üretmek için çalışacağız. Bu görüşmelerde alınan kararlar doğrultusunda hareket edeceğiz. Hep beraber karar alıp hep beraber belediyeyi bu durumdan kurtaracağız.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin