seçimleryerel seçim 2013Murat Kanatlı, Kıbrıs Tv'deydi
yazarın tüm yazıları:

Murat Kanatlı, Kıbrıs Tv’deydi

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP adaylarından Murat Kanatlı, 4 Mart, Pazartesi gece 22’de Kıbrıs Tv’de Ayşe Menekşeli’nin sunduğu Gece Durağı programına konuk olan aslında mevcut sistemde belediye başkanının yalnızca belediye meclisinin hizmetinde olan, belediye meclisinin aldığı kararların yürütülmesinden sorumlu kişi olduğunu belirterek, “Biz belediye meclisine gerçek görevini vermek istiyoruz. Bunun yanında da yerelle temas eden ayağını güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Kanatlı, kadın sığınma evinin sadece 8 Mart’tan 8 Mart’a gündeme gelen bir konu olamayacağının, yerel yönetimleri konuşurken kadının görünmez emeğinden de bahsedilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kanatlı, “başka bir yerel yönetim mümkün” derken kastedilenin katılımcı bütçe olduğunu; yani halka bütçenin kontrolünün verilmesi, önceliklerini kendi belirlemesinin, ve parasını nasıl harcayacağına kendi karar vermesinin sağlanması olduğunu vurguladı.

Kanatlı, “başka bir türlü siyaset yapıyoruz, başka bir türlü yönetimin var olduğunun derdini anlatmaya çalışıyoruz. Biz gidip kimseden oy istemiyoruz. Biz yapmak istediklerimizi anlatıyoruz, niyetimizi ortaya koyuyoruz ve bunun mümkün olduğunu insanlara anlatmaya çalışıyoruz. Lefkoşalılar da eğer bunu talep ederse ve diğer yapılar da bunu yaparsa, bu bizim açımızdan bir kazanım olur. Bizce Lefkoşalı katılımcı bütçe ile yönetilmeyi hak ediyor” dedi…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin