seçimleryerel seçim 2013Çevre düzenlemeleri ile başka bir Lefkoşa mümkün - Rasıh Keskiner

Çevre düzenlemeleri ile başka bir Lefkoşa mümkün – Rasıh Keskiner

Yeniçağ podcastını dinleyin

logo_webYKP Seçim Komitesi adına Rasıh Keskiner’in açıklaması şöyle:

Yıllardır ülkemizin kuzeyinin her alanına çöreklenen Ankara Yönetimleri, kendilerine her zaman için buldukları yerli temsilcileri ile birlikte bir batak yarattılar. Şimdi, yarattıkları bu bataktan çıkmak için çırpınmakta ama çırpındıkça daha da batmaktadırlar. Bu bataktan genelde ülkenin kuzeyi, özelde de kasabalar nasibini almıştır. Başkent Lefkoşa da en fazla tahrip edilen şehirlerimizin başında gelmekte, bugünkü hali ile Lefkoşa tipik bir geri kalmış bir ülke kasabası görünümü arz etmektedir.

Bugün, bu bataktan nasibini alan başkent Lefkoşa’nın kurtarılması için gözyaşı dökülmektedir. Bu durumun yaratıcıları, düzenin bekçileri “Lefkoşa’yı ancak ben kurtarırım” sloganları ile sahne almaktadırlar. “Kimdir be bunlar” diyerek soru sormakta olanların kendi sorularının cevapları oldukları aslında bellidir. Bunların kim olduğunu, hepsini biz tanıyoruz; Lefkoşa halkı da tanımaktadır. Geçmişte yaptıkları, gelecekte yapacaklarının göstergesidir. Kendilerini favori gösteren dört siyasi parti temsilcileri, birbirinden farklı hiçbir şey söylememektedirler. Giyim kuşamlarından tutun da, söylemleri, selamlaşmaları, tokalaşmaları, ilkokuldaki sınıf arkadaşları ile buluşma resimleri hep aynı. Farklı olmaları da beklenemez ki! Çünkü bunlar ister kendilerini sağın, ister solun temsilcileri olarak göstermeye çalışsınlar, bunların hepsi düzenin, aynı zihniyetin temsilcileridir. Bu dört adaydan hangisi gelirse gelsin Lefkoşa’nın çehresi gereken ölçüde değişmeyecektir.

Bu durumu reddeden, “böyle gelmiş, böyle gider” anlayışına isyan eden Yeni Kıbrıs Partisi tek farklı ses olarak bu seçimde vardır. Ortaya koyduğu projelerle Lefkoşa’nın çehresini değiştirerek, onu geri kalmış bir ülke kasabası görünümünden çağdaş bir görünüme, gelmiş geçmiş kültürüne yeniden kavuşturmaya taliptir.

Lefkoşa hemen şimdi, iki tarafı da tümden askersizleştirilmelidir. Tören yapmak için ana caddelerin trafiğe kapatılmasına son verilmelidir. Şehrin kültürel ve tarihi çehresini bozan her türlü reklam kirliliği için gereken tedbirler alınmalıdır. Şehrin suriçi yasemin fidanlarıyla, sur dışı bölgeleri ise turunç-limon ağaçlarıyla yeşillendirilmeli, yasemin ve turunç-limon kokan Lefkoşa geri getirilmelidir. Ve yönetiminde halkın söz-karar yetkisinin olduğu bir belediyenin yaratılması mümkündür.

Lefkoşa’nın genelinde bir farklılık görmek isteniyorsa bu, ancak tek farklı projeler ortaya koyan Yeni Kıbrıs Partisi ile mümkündür.

Her seçimde olduğu gibi, at yarışına dönen bu seçimde de, Lefkoşayı kurtaracağım diye ortaya çıkanların, aslında kendi siyasi partilerini kurtarmaya çalıştıkları ortadadır. Kim gelirse gelsin değişecek bir şey olmayacaktır.

O zaman, Lefkoşalıyı tercihini Yeni Kıbrıs Partisinden yana kullanmaya çağırıyoruz.

YKP’ye vereceğin destek ancak, bir anlam ifade edecektir.

YKP’ye vereceğin destek Rejime, kurulu düzene karşı olduğunu gösterecektir,

YKP’ye vereceğin destek Rejime ve kurulu düzene bir başkaldırıyı bir isyanı gösterecektir,

YKP’ye vereceğin destek talimatla yönetimlerle değil, biz kendi kendimizi yönetmek istediğimizi gösterecektir.

YKP’ye vereceğin destek, Kıbrıs’ta anlaşma ve barış istediğini gösterecektir.

YKP’ye destek ver, desteğinin bir anlamı olsun.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin