toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: "Göç Yasası ya gidecek, ya gidecek"
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: “Göç Yasası ya gidecek, ya gidecek”

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı basın açıklaması ile “yolsuzlukların, usulsüzlüklerin, vurgunların yaşandığı adamızın kuzeyinde, işbirlikçi UBP hükümeti emekçi kesimleri fakirleştirmeye devam etmektedir” dedi.

Açıklama şöyle:

Yolsuzlukların, usulsüzlüklerin, vurgunların yaşandığı adamızın kuzeyinde, işbirlikçi UBP hükümeti emekçi kesimleri fakirleştirmeye devam etmektedir.

AKP’nin dayatması ile geçirilen “Göç Yasası” mesleklerine yeni başlayan devlet çalışanları ve öğretmenlerin maaşlarının %40 oranında çalınmasını getirmiştir. Yerli ganimetçi sermayenin özel ricaları, AKP’nin dayatmaları ile ortaya çıkan bu tablo tam bir fakirleştirme operasyonudur. Gençlerimizin bu ülkede tutunmalarını engelleyen “Göç Yasası”’nın ortadan kaldırılması şarttır.

İşbirlikçi UBP hükümeti ekonominin uçtuğundan AKP’li yetkililer de “istikrardan” bahsederken ortaya çıkan tablo tam bir yıkımdır. Kıbrıslı Türkler’in adamızdan göçünü hedefleyen bu asimilasyoncu siyaset, bir yandan bütçede yeterli kaynağın olmadığından bahsederken, diğer yandan ise polise %4-7 oranında tahsisat adı altında artış verebilmektedir. Nüfusa göre polis sayısı fazla olsa bile, polisin yaptığı zor görev nedeni ile emeğinin karşılığını alması haklı bir durumdur. Fakat devletin tüm çalışanlarına eşit davranmaması, çifte standart yaratması ve özellikle yeni göreve başlayanlara layık gördüğü sefalet ücretlerini değiştirmesi şarttır.

Nitelikli öğretmenlerin ve doktorların sağlıklı ve eğitim sistemine geçişini engelleyen bu siyasi uygulama, sağlık ve eğitim sisteminin niteliğini de doğrudan etkilemektedir. Özelleştirmeye teşvik ve devletin verdiği hizmetlerin kalitesini doğrudan etkileyen Göç Yasası’nın maaş uygulamalarına tepkimizi artırma konusunda kararlıyız. Ya bu yasa gidecek, ya gidecek!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin